5 alapanyag, amivel ropogós tetőt adhatsz a rakottasoknak

A jó rakottas textúrák extremitásai közt válik tökéletessé, ami magyar szavakkal annyit jelent, hogy a belseje szaftos és krémes, míg a teteje ropogós és aranybarna. Most ez utóbbi rétegre fogunk koncentrálni a Napi Tipp keretében, és megnézzük, mitől lesz igazán roppanós.

Rakottas ételeket készíthetünk zöldséggel, hússal, különféle gabonákkal, eltérő fűszerezéseket bevetve – egyszóval az alapanyagok jönnek-mennek, talán csak egy dolog van, ami ezeknél a recepteknél többé-kevésbé állandó. Ez pedig nem más, mint a felépítés: ahogy a rétegek egymásra épülnek, amilyen állagot felvesznek, ahogy együtt megadják a jól megszokott és elvárt rakottasélményt. Ennek az élménynek egy elengedhetetlen aspektusa az aranybarnára sült, roppanós tető, ami szinte maga alá zárja a tökéletesen összeért ízeket, a szaftos alapanyagokat. Vegyük most sorra azokat az alapanyagokat, amelyek fontos szerepet játszanak ennek a tetőnek a kialakításában!

Nézd meg galériánkban a rakottast ropogóssá tevő alapanyagokat!

Rakott receptek, amelyeket extrán ropogóssá tehetsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár rád itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...