5 szarvashiba, ami kiszárítja a rakottas ételed

Mindegy, hogy krumpliról, kelről vagy csirkemellről beszélünk, a rakottas ételek legfőbb lényege a szaftosság. Persze nem könnyű ezt megőrizniük, főleg nem egy olyan tűzforró környezetben, mint a sütő. Jöjjenek a legnagyobb bakik!

A zöldségeket és húsokat felvonultató, rizzsel vagy más gabonával dúsított, tejföllel gazdagon meglocsolt rakottas ételek gyakran kerülnek az átlag háztartások asztalaira, mivel viszonylag egyszerűen és gyorsan összedobható fogások. Az év minden szakában elkészíthetjük őket, mindig épp azzal, ami szezonban van. Órákig zenghetnénk ódákat a rakottas ételekről – persze csak azokról, amelyek nem száradnak ki a sütőben. Az alábbi hibák elkerülésével pedig a miénk garantáltan ilyen lesz.

Nézd meg galériánkban a rakottas ételeket kiszárító hibákat!

Rakottas receptek, amiket tökéletesíthetsz:

Egyszerű rakott karfiol

Kis hűtés, ha kibírjátok, nem árt neki, akkor fantasztikusan lehet szeletelni, tálalni. Plusz tejfölt ér adni mellé, és a petrezselyemszórás is megdobja a látványt. Ez a legjobb melegen ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek jócskán könnyebbé teszik az életet:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...