Ettől lesz igazán ropogós a rakott tésztád alja és teteje

Mit várunk el egy rakott tésztától? Például azt, hogy ízes legyen, belül szaftos, a széleken és alul-felül ezzel szemben viszont ropogós kéreggel rendelkezzen. Nézzük meg, hogyan érhetjük el ezt a kettősségében tökéletes állagot!

Amikor az ember rakott tésztát készít, nem egyszerűen egy plusz lépést végez el a sütőbe helyezéssel, nem csak a sajtot akarja megolvasztani, vagy az egész rakottast átmelegíteni. Nem, ennek a sütögetésnek kifejezett célja van, mégpedig az, hogy a rakott tésztánkat extrán ropogóssá tegyük alul-felül és mindenhol, ahol a tepsi forró vasával érintkezik. Persze ennek a fantasztikus állagnak az eléréséhez meg kell tennünk néhány dolgot: nézzük, pontosan mit.

Nézd meg galériánkban a ropogós rakott tészta titkait:

Receptek, amelyekkel gyakorolhatsz:

Egyszerű tejszínes rakott penne

Egyszerű, gyors, és ami számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek számára is nagyon szerethető étel. Nem túl fűszeres, kellően ízes. Nálunk a gyerkőcök tejföllel fogyasztják. Mi ...

Baconös-brokkolis rakott tészta

Pillanatok alatt elkészülő, kiadós egytálételhez nincs másra szükségünk, mint brokkolira, tésztára és egy kis besamel szószra. Ezeknek a segítségével fél órán belül ételt ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár, hogy ellesd:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...