7 hiba, amit sokan elkövetnek rakott ételek készítésekor
A rakott ételek könnyen elkészíthetők, és számos módon variálhatók, így mindig van lehetőség új ízek kipróbálására. Ám annak érdekében, hogy tényleg jól sikerüljenek ezek a fogások, érdemes elkerülnöd a leggyakoribb bakikat. Mutatjuk is őket!
Valljuk be, hogy a rakott ételek nem tartoznak a legbonyolultabb fogások közé, sőt inkább praktikusnak mondanánk őket, főleg akkor, ha a családot vagy egy nagyobb társaságot kell jóllakatni. Sok kezdő szakács számára ezek az első receptek, amelyeket elsajátítanak, legyen szó a klasszikus rakott zöldbabról vagy a lasagne-ról. De még a legtapasztaltabb konyhatündéreknek is jól jöhet egy-két trükk, amely segítségével isteni lesz a rakott étel.
Rakott receptjeinkből:
rakott tészta
Ha olaszos tésztát csinálunk, a legtöbbször valami szószos-ragus spagettit vagy tagliatellét készítünk, esetleg tésztasalátát, de a lasagnán kívül ritkán küldjük sütőbe kedvenc ...
cukkinis egytálétel
A cukkininek rengeteg elkészítési formája létezik. Bár elsőre azt gondoljuk, biztosan van izgalmasabb, mint egy rakott zöldség, ez az egytálétel mégis meg tudja lepni az elkészítőjét. ...
lasagne
A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Most egy kis csavarral készült, hiszen 3 különböző színű rétegből raktuk össze kedvencünket: az első a spenótos ...
Nézd meg a galériában, milyen gyakori hibákat követhetsz el a rakott étel készítésekor, katt a képre!
7 fotó
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Forrásunk volt.
Még több érdekességről olvashatsz itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!