Ragyogóan színes műalkotások keménycukorból, amelyeket fel is lehet falni

Maayan Zilberman izraeli származású kanadai művész gyönyörű szobrokat készít cukorból.

Sean Yashar és Olivier Furth Los Angeles-i galériatulajdonosok úgy gondolják, a képzőművészet és a design közötti határterület nem egyértelmű. Kétségtelen, hogy ezt a különbségtételt elsősorban a művészettörténeti gondolkodás története igazolja, és nem például a szépség, ami ugyanúgy lehet sajátja egy festménynek és egy gyönyörű tortának, vagy akár egy keménycukornak.

"Az egész a kísérletezésről szól - mondta a galériáról az egyik tulajdonos az Architectural Digestnek- Ez egy lehetőség arra, hogy egy üres fehér teret betöltsünk olyan tárgyakkal, amelyek kitérnek a kategorizáció elől. Ez az a terület, ahol a feltörekvő tehetségeket látunk feltűnni. Azt gondolom, hogy ezekre a művészekre még nem nyitott a művészeti világ. A galériák és a művészeti boltok egyelőre nem értik ezt a jelenséget."

Az egyik tehetség, akinekSean Yashar és Olivier Furth biztosította a megjelenési lehetőséget,Maayan Zilberman izraeli származású kanadai művész. Ő kristályos cukrokból készít szobrokat, de a keze alól izgalmas nyalókák, keménycukrok is ki szoktak kerülni.

Furth a következőket mondta a Zilberman cukorból készült munkáiról: "Miért lenne egy médium több, mint egy másik. Egy gyönyörű dolog az egy gyönyörű dolog. Egy szép, egy provokatív alkotás, ami még hasznos is, talán még szebb éppen emiatt."

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez a fantasztikus magyar receptkönyv a jó példa arra, hogy akár egy teljes éven át salátázhatunk - és nem is akárhogy!

Legújabb receptek

Sós vendégváró szelet

Ünnepekkor nagy siker szokott lenni a hidegtál, vagy valamilyen más vendégváró. Ez egy egyszerűen elkészíthető, mutatós sós szelet, amibe ízlés szerint cserélgethetjük a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...