A trükk, amivel javítható a vércukorszint

Egy új kutatás rávilágított arra, hogy egy módszer sokat segíthet a 2-es típusú cukorbetegség vércukorszintjén.

A 2-es típusú cukorbetegeknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogy mikor és mit esznek, egy kutatásból pedig kiderült, hogy az sem mindegy, hogyan teszik mindezt, különösen akkor, ha javítani akarnak a vércukorszintjükön.

A trükk, amivel javítható a vércukorszint

A PLOS ONE című folyóiratban megjelent tanulmányban 94 főt vizsgáltak meg. A kutatásban résztvevők mind 2-es típusú cukorbetegségben szenvedtek, és egy isztambuli kórház ambulanciáján vizsgálták őket. A kontrollcsoport olyan személyekből állt, akiknek erősebb volt az okklúziós megtámasztása. Ez, mint a MedicalDaily fogalmaz, arra utal, ahogyan a fogak felsorakoznak a harapás kialakításához, és érintkeznek egymással, hogy segítsék az étel hatékony rágását. 

A vizsgálati csoportban résztvevőknek a fogak egy részének vagy egészének hiánya miatt akadtak rágási nehézségeik.

Mint kiderült, a kontrollcsoport vércukorszintje 7,48, míg a tesztcsoporté 9,42 volt. Ebből azt a következtetést vonták le a tudósok, hogy jelentősen alacsonyabb volt a vércukorszintje azoknak a kutatási alanyoknak, akiknek a fogazata és a rágási funkciója is rendben volt.

Tehát a 2-es típusú cukorbetegség jobb menedzselésében kulcsszerepet játszhat a rágás.

Forrásunk volt.


Még több hasznos tanács, ha cukorbetegséggel küzdesz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...