Rácz Jenő éttermében jártunk, 3+1 mennyei kimchis fogást készítettünk nektek

Nyarat varázsoltunk a tavaszból egy isteni garnélás tésztaétellel, megmentettük az ízetlen alaplevedet, bemutattuk az izlandiak szuperételét, és megkóstoltuk a banánlekvárt.

  1. Egy vegetáriánus konyha 6 kötelező alapanyaga
    1.

    Egy vegetáriánus konyha 6 kötelező alapanyaga

    Bármilyen speciális diétát követünk, azt fogjuk észrevenni, hogy eltűntek bizonyos alapanyagok és ezzel együtt bizonyos ízek is a konyhánkból. Ezeket jobb minél előbb pótolni, nehogy mindig ugyanazokat az unalmas, egyhangú ételeket kelljen főznünk.

  2. Ilyen még nem volt Magyarországon: Rácz Jenő éttermében, a Rumourban  jártunk – Videó
    2.

    Ilyen még nem volt Magyarországon: Rácz Jenő éttermében, a Rumourban jártunk – Videó

    Rácz Jenő csaknem másfél évnyi várakozást követően május elején nyitotta meg első saját éttermét, a Rumour Bar & Restaurant-ot. Az ország első, “Chef’s table” - koncepcióval működő fine dining étteremébe a Nosalty stábja is ellátogatott.

  3. Megfőztük a lehetetlent: így készül a tobozlekvár, az erdei orvosság
    3.

    Megfőztük a lehetetlent: így készül a tobozlekvár, az erdei orvosság

    A nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Persze mindenhol más számít normálisnak: a kényszer vagy a kényelem egészen érdekes lekvárokat hívott életre. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés a tobozlekvárral!

  4. Mentsd meg az íztelen alapleved ezekkel a mindennapi hozzávalókkal
    4.

    Mentsd meg az íztelen alapleved ezekkel a mindennapi hozzávalókkal

    A legtöbben bolti leveskockát vagy port használunk, ha alapléről van szó, és az ízélmény általában elég szegényes. Ha szeretnénk ezen javítani, és sokkal több karaktert adni az így készült ételeinknek, könnyedén megtehetjük pár otthoni hozzávalóval.

  5. Ezért ne hagyd ki a vaj habosítását, ha omlós süteményeket akarsz sütni
    5.

    Ezért ne hagyd ki a vaj habosítását, ha omlós süteményeket akarsz sütni

    Van egy lépés a süteményreceptekben, amivel gyakran találkozhatunk, és nagy hatással van a kész édesség alakjára, állagára és ízére. Ez a vaj habosítása, ami több szempontból is fontos. Nem mindegy tehát, hogyan csináljuk.

  6. Banánlekvár: a citromízű banán létezik, és most meg is kóstolhatjuk
    6.

    Banánlekvár: a citromízű banán létezik, és most meg is kóstolhatjuk

    A nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Persze mindenhol más számít normálisnak: a kényszer vagy a kényelem egészen érdekes lekvárokat hívott életre. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés!

  7. Egy tányérnyi Olaszország otthon: ez a garnélás-paradicsomos tészta nyarat varázsol a tavaszból
    7.

    Egy tányérnyi Olaszország otthon: ez a garnélás-paradicsomos tészta nyarat varázsol a tavaszból

    Az olasz tengerparti nyaralások sokaknál még váratnak magukra, minket viszont nem rettent el párszáz kilométernyi távolság, egy csodás chilis-garnélás-paradicsomos tésztával otthonunkba hozzuk a tenger és a napsütés ízeit!

  8. 3+1 ízbomba kimchis fogás – nemcsak salátába, hanem raguba, levesbe és pizzára is nagyszerű
    8.

    3+1 ízbomba kimchis fogás – nemcsak salátába, hanem raguba, levesbe és pizzára is nagyszerű

    Minél jobban belemerészkedünk a koreai ételek világába, annál jobban megszeretjük őket. Négy igazán ízletes fogást hoztunk: egy érlelt tojást, egy káposztás levest, egy ragut és egy fúziós pizzát. Középső kettő alapja a világ legfinomabb ízesítésű káposztasalátája, a kimchi, amit az első, tojásos rizsételhez és pizzafeltétként is megmutatunk.

  9. Itt az izlandiak szuperkajája, a Skyr, ami beleillik a fogyókúrádba (is)
    9.

    Itt az izlandiak szuperkajája, a Skyr, ami beleillik a fogyókúrádba (is)

    Ismerd meg a Skyrt, ezt a különleges alapanyagot - és bátran kísérletezz vele!

  10. 7 főzési szokás, ami elrontja a főztöd: itt az ideje elhagyni őket
    10.

    7 főzési szokás, ami elrontja a főztöd: itt az ideje elhagyni őket

    Szeretünk ragaszkodni a szokásainkhoz, azonban jó, ha tudjuk, hogy van néhány olyan dolog, amin változtatnunk kell, ha nem szeretnénk kárt okozni az egészségünkben, vagy egyszerűen csak finomabb ételekre vágyunk.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...