Rácz Jenő kiakadt – ez bosszantja legjobban a vendégei viselkedésében

Ha valaki Rácz Jenő éttermeiben szeretné megkóstolni a séf fenséges ételalkotásait, akkor jobb elkerülnie ezt a viselkedési formát, ellenkező esetben lehetséges, hogy nem fogják kiszolgálni őt.

Rácz Jenő az nlc.hu-nak adott nemrég interjút, amiben a séf kitért arra is, hogy szerinte vendégeinek körülbelül 70 százaléka csupán divatként értelmezik a „mentes” táplálkozást. Tehát nem valós ételintolerancia vagy -allergia miatt kell speciális étrendet követniük – írja a 24.hu.

Rácz Jenő elárulta vendégei legbosszantóbb viselkedését

Mi úgy látjuk, hogy nagyon sokan választott elvek alapján étkeznek, amire könnyedén rámondják, hogy gluténmentes, laktózmentes vagy más étrendet tartanak – ami nagy különbség a valódi betegekhez képest

– magyarázta a séf.

„Vendégeink általában előre jelzik ételérzékenységüket, majd amikor itt vannak, kiderül, hogy például mégsem érzékenyek a halra, csak egyszerűen nem szeretik. Találkoztunk olyan vegetáriánussal is, aki nem eszik húst, de a kacsamáj teljesen oké. Sokan pedig egyszerűen csak szeretnének vigyázni a vonalaikra, ezért jelölnek meg speciális étrendet. A kollégáimmal viccesen azt szoktuk mondani, hogy mi nem fitneszterem vagyunk, és nem is betegeket ellátó intézmény."

A séf kiemelte, hogy éttermeiben degusztációs menüt állítanak össze, aminek minden egyes fogása egy önálló alkotás, így inkább diplomatikusan visszautasítják a kivitelezhetetlen kívánságokat, mintsem leadjanak az élményből és az ételek színvonalából.

Sok esetben sikerül rábeszélnünk a vendéget, hogy mégse legyen allergiás. Ilyenkor derül ki, hogy ki az, aki tényleges betegséggel küzd. Ha valamit megálmodtam tejjel, vajjal vagy tejszínnel, nem lesz ugyanolyan ízű szójatejjel vagy vegán vajjal.

– mutatott rá az összetevők fontosságára a séf.

A laktóztabletta sikeresen pótolja a szervezetből hiányzó laktáz enzimet, így Rácz Jenő és kollégái szívesen vennék, ha laktózérzékeny vendégeik beveszik étkezés előtt az említett a tablettát.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Nosalty


Még több aktualitás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...