Quesadilla, ahogy nyár végén készül

Vége a nyárnak, mindenki hazatért a szünidőből, visszatérnek a szürke hétköznapok. Dobjátok fel ezzel a nagyon sajtos, cukkinis nyárbúcsúztató quesadillával!

Jó pár éve már annak, hogy a mexikói szendvicsalap, a tortilla lap bekerült a boltokba, és egyre többen készítenek belőle otthon is valamilyen tekercset, vagy sütik meg sütőben. A quesadilla pedig talán az egyetlen olyan darab a tex-mex éttermek kínálatában, amely valóban mexikói és ott is fogyasztják napi szinten. Igaz, hogy kicsit más formában - a sajt például általában nem az Amerikában és Európában elterjedt cheddar, hanem a ricottához vagy fetához hasonlító, helyi queso fresco kerül bele. Ezen kívül végtelen a lehetőségek tárháza, a szálasra tépkedett sertéshústól kezdve a sült és grillezett zöldségeken át egészen a friss salátáig minden mehet bele. Megjegyzem, a benne lévő hús nem kap túl nagy hangsúlyt Mexikóban, nem véletlenül van benne a queso - vagyis sajt - szó a nevében - az olvadozó, nyúlós sajt a szendvics lényege.

A sajtos-cukkinis quesadilla receptjét itt találjátok

Nekem a legtöbb itthoni kaját is áruló kocsmában a quesadilla az állandó kedvencem - nem túl nehéz, de mégis laktat, izgalmasabb, mint egy sima szendvics, és művészet kell ahhoz, hogy valaki elrontsa - bár megjegyzem, egyes helyek még ezt a nagy teljesítményt is képesek megugrani.

Ugyanilyen szívesen készítem olyan napokon, mikor nincs kedvem főzni - gyakorlatilag a hűtő teljes tartalma belepakolható a maradék hústól és felvágottól kezdve a kiszáradás útján meginduló sajton át a már nem igazán friss zöldségekig.

A sajtos-cukkinis quesadilla receptjéért ide kattints

A héten pont ebből az indíttatásból álltam elő vele - a vásárláshoz nagyon nem éreztem lelkierőt, volt viszont otthon sajtom, paradicsomom, paprikám, tortillám, és babkonzervem. A cukkinit gyorsan meggrilleztem - idény nyáron valahogy úgy érzem, egy egész kertészetnyi cukkinit használtam fel ilyen módon - a paradicsomból, paprikából és a babból pedig gyorsan összedobtam egy húsmentes ragut. A megkezdett, vége felé közelítő, kicsit kiszáradt sajtmaradékokat lereszeltem, irgalmatlanul megpakoltam sajttal, raguval és cukkinivel, és hamar összesütöttem őket.

A sajtos-cukkinis quesadilla receptjét itt találod

Bevallom őszintén, volt egy olyan tervem, hogy a hét végi főtt kukoricát meggrillezem, lefejtem a szemeket, és azt is belepakolom a nyár végi ízeket rejtő kis quesadilláimba, de lustaság miatt ez elmaradt - a forróra grillezett, karikára vagdosott kukoricákat mellé eszegettük. A guacamole készítéshez félretett, ablakban érlelt avokádók közül is lenyúltam egyet, és egy kis plusz tejföllel mennyei nyárbúcsúztató vacsoránk lett!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...