Itt a Pupákok legújabb része –gyerekeket kértünk meg, készítsék el álmaik tízórais szendvicsét

Biztosan mindannyian emlékszünk olyan sulis szendvicsre, amit hiába készítettek szeretettel szüleink, egyes nemkívánatos elemei a kukában végezték, vagy maga a szendvics lett az osztálybeli cserekereskedelem fizetőeszköze. Jogos hát a kérdés: mit látnának legszívesebben tízórais dobozukban a gyerekek? A választ a forrásnál kerestük, és megkértünk hat kisgyereket, hogy készítsenek nekik tetsző szendvicset tízóraira.

A feladat igen egyszerű volt, a gigászi szendvicskészítéshez pedig mindent előkészítettünk, félbevágtunk és felszeleteltünk, így vigyázva a gyerekek testi épségére is. Többféle felvágott, virsli, kence, krém, zöldség és gyümölcs közül válogathattak, és természetesen nem maradhattak el a sajtok sem, hiszen utóbbi is remek fehérjeforrás a gyerekek számára.

Nézd meg videónkat, hogyan készültek a gyerekek szuperszendvicsei:

Három testvérpár vállalta a feladatot, amit végül egészen más-más módon oldottak meg. Voltak, akik ténylegesen szendvicset készítettek, míg mások álomszerű szendvicskreálmányokat alkottak.

Készült szenya zsemléből, kifliből és szeletelt kenyérből is, de tortillatekercs és mézeskalács-kiszúróval készített szendvicsfalatka is született.

Három testvérpár vállalta a feladatot

A szendvicsek mellé választottak gyümölcsöt és valamilyen snacket is (perec, tortillachips, kréker, kölesgolyó), a fantázia pedig itt is elszabadult. Így kerültek a tányérra olyan remekművek, mint a sonkakalapos narancs, a sonkás-sajtos-chipses tekercs és a szívalakú sajt – bármelyik impresszionista művész megirigyelné őket! Persze a nassolnivalókból szendvicsgyártás közben is fogyott rendesen, de szigorúan csak szülői engedéllyel!

Voltak, akik ténylegesen szendvicset készítettek, mások álomszerű szendvicskreálmányokat alkottak

Próbáljátok ki ezeket a tízóraiötleteket is:

Négysajtos quesadilla 5 perc alatt

Quesadillát millióféleképpen készíthetünk, vagyis szinte bármilyen hozzávalóval megspékelhetjük, csak a képzeletünk szab határt. Mi most egy ízletes, négysajtos változatot hoztunk ...

Villámgyors sajtchips

Sokszor előfordul, hogy a hűtőben marad egy darab sajt, és már nincs ötletünk, hogy mit főzzünk belőle. Ilyenkor szuper megoldás, hogy lereszeljük a sajtot és kis halmokban megsütjük ...

A forgatást természetesen jó hangulatú, nagy falatozás zárta. Arra pedig mindenképp jó kísérlet volt a szendvicsezés, hogy belássuk, időnként, ha belefér a napi rutinba, akár a gyerekeket is bevonhatjuk a tízórai-készítésbe. Nekik nagy kaland, és így talán a szendvics is biztosan a gyomukban végzi majd.

A cikket és a videót az Ammerlander támogatta. Szemezgessetek ti is a rengetegféle sajtjuk közül!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...