A feladat igen egyszerű volt, a gigászi szendvicskészítéshez pedig mindent előkészítettünk, félbevágtunk és felszeleteltünk, így vigyázva a gyerekek testi épségére is. Többféle felvágott, virsli, kence, krém, zöldség és gyümölcs közül válogathattak, és természetesen nem maradhattak el a sajtok sem, hiszen utóbbi is remek fehérjeforrás a gyerekek számára.
Nézd meg videónkat, hogyan készültek a gyerekek szuperszendvicsei:
Három testvérpár vállalta a feladatot, amit végül egészen más-más módon oldottak meg. Voltak, akik ténylegesen szendvicset készítettek, míg mások álomszerű szendvicskreálmányokat alkottak.
Készült szenya zsemléből, kifliből és szeletelt kenyérből is, de tortillatekercs és mézeskalács-kiszúróval készített szendvicsfalatka is született.
A szendvicsek mellé választottak gyümölcsöt és valamilyen snacket is (perec, tortillachips, kréker, kölesgolyó), a fantázia pedig itt is elszabadult. Így kerültek a tányérra olyan remekművek, mint a sonkakalapos narancs, a sonkás-sajtos-chipses tekercs és a szívalakú sajt – bármelyik impresszionista művész megirigyelné őket! Persze a nassolnivalókból szendvicsgyártás közben is fogyott rendesen, de szigorúan csak szülői engedéllyel!
Próbáljátok ki ezeket a tízóraiötleteket is:
A forgatást természetesen jó hangulatú, nagy falatozás zárta. Arra pedig mindenképp jó kísérlet volt a szendvicsezés, hogy belássuk, időnként, ha belefér a napi rutinba, akár a gyerekeket is bevonhatjuk a tízórai-készítésbe. Nekik nagy kaland, és így talán a szendvics is biztosan a gyomukban végzi majd.
A cikket és a videót az Ammerlander támogatta. Szemezgessetek ti is a rengetegféle sajtjuk közül!