Pumpkin spice madártej: a leggyorsabb ünnepi desszert, ráadásul tuti siker!

A madártej minden bizonnyal az egyik legnagyobb hazai kedvenc - ez a pumpkin spice-os verzió pedig direkt az ünnepre lett kalibrálva!

Gyerekkoromban minden fogszabályzóállítás után kaptam egy sajtburgert a McDonaldsban. Ez egy egész jó kis deal volt egy átlagos, '90-es években felnőtt gyereknek, de ahhoz már szintet kellett volna ugrani, hogy a másik nagy gyerekmágnes amerikai lánc, a Dunkin' Donuts fánkjaiból is kapjak. Ha jól emlékszem, két fánkozójuk volt a városban, az egyik az Astoria aluljárójában - legalábbis emlékeim szerint ott ettem először valami borzasztó cukormázzal leöntött olajos fánkkarikát, amint a heti be nem fizetett ebédpénzemből vettem. Jó nagy csalódás volt, de magamnak sem vallottam be, mert olyan jó kis amerikai érzése volt az egésznek.

A cég aztán kivonult itthonról, én azóta sem ettem náluk semmit, de azért a "mégis meg kéne kóstolni, mert egy kontinens rajong érte" érzésem megmaradt, még a húszas éveim felénél is, mikor először jártam Amerikában. Mivel nem vagyok egy igazán nagy kávérajongó, sőt, vidéki, tarisznyarák bölcsészként nem is tartozott a kultúrkörömbe a prehipszter papírpoharas kávézás, ezért nem tudom megmondani, hogy 2011-ben volt-e már itthon Starbucks, de én életem első, akkor már képletesen a csapból is folyó pumpkin spice lattéját stílusosan a legelső kávézóban, a Seattle-i Starbucks-ban akartam elfogyasztani. A 2003-ban piacra dobott kávékülönlegesség olyan menő volt akkoriban, hogy még Pécsre is elért a híre, és

emlékszem, ahogy a verőfényes szeptember végi délutánon ott álltam a Pike Market Place előtt, kezemben a gőzölgő, tökös pite ízesítésű itallal, és arra gondoltam, hogy na, akkor ez is kipipálva.

A fűszerezést amúgy imádom, de azóta is ritkán iszom kávéban. Viszont a Starbucks marketingjének hála az elmúlt 15 évben a WC-papírtól elkezdve a szappanon át egészen a radírig minden beszerezhető pumpkin spice latte illatban.

A híres fűszerkeverék amúgy egyáltalán nem egy extra valami: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors és gyömbér az alapja, mint egy átlag mézeskalácsnak.

Csak a pumpkin spice urasabban hangzik.

A pumpkin spice madártej receptjét itt találod

És bár eddig megkíméltem magam attól, hogy beugorjak ennek a trendnek, idén mégis muszáj voltam beállni a sorba. Baráti hálaadás vacsin történt ugyanis, hogy nem tudtam dönteni, a madártejre vagy a sütőtökös pitére menjek-e rá, hát gyorsan összecsaptam őket, és elképesztő finom lett a végeredmény, még ha nem is túl gusztusos.

Eszembe jutott, hogy az amúgy örök kedvencemet, a madártejet így is biztosan el lehet készíteni.

Csak a biztonság kedvéért végeztem egy is kutatómunkát, és képzeljétek, semmi! Pumpkin spice floating island néven semmit nem rejtenek az internet bugyrai, úgyhogy most előálltam ezzel.

Barátnős beszélgetéshez, karácsonyi desszertnek tökéletes ötlet, annak is, aki a madártejért rajong, és annak is, aki a pumpkin spice latte töretlen szerelmese!

ÉS ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A (majdnem) eredeti nürnbergi mézeskalács receptje és története

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...