Ha nagyobb mennyiségben, egyszerre viszünk be rostban gazdag ételeket, például nyers gyümölcsöt vagy a zöldséget, könnyedén előfordulhat, hogy kellemetlen gázképződét, puffadást, görcsöket vagy akár székrekedést tapasztalunk.
Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával
Egyszerű és nagyszerű recept, ami önmagában vegán, de nagyszerű köret is lehet roston sült húsokhoz vagy halakhoz. Ha krémesebb sajtokat - például fetát vagy kecskesajtot - morzsolunk ...
Egyedényes, mindenmentes sült zabkása
Pillanatok alatt összedobható reggeli, ami ráadásul elejétől a végéig egyetlen tálban készül. A banántól tartalmas és laktató, a bogyós gyümölcsöktől savanykás, míg a ...
Jennifer Aniston kedvenc salátája
Jennifer Aniston kedvenc salátája, ami nagyon finom és csodás alakot csinál.
Szerencsére Dr. Will Bulsiewicz gasztroenterológusnak akad néhány egyszerű tippje, melyekkel elkerülhetjük ezeket a kellemetlenségeket, és mégis rostban gazdag ételeket fogyaszthatunk.
Kattints a képre, és tudd meg, mik a szakember tippjei!
3 tipp, hogy több rostot vigyél be anélkül, hogy puffadnál
Csak fokozatosan
A szakértő szerint sokan azt rontják el, hogy túl hirtelen akarják bevezetni a változásokat az étrendjükbe. Fontos szerinte, hogy törekedjünk a fokozatosságra. Ne akarjunk rögtön 7 napból 7 nap csak babot enni, hiszen a bélflóránk még nincs olyan jó állapotban, hogy kezelni tudjon ekkora mennyiségű rostot.
Fontos a vízfogyasztás
A víz nagyon fontos, hogy az emésztőrendszerünk megfelelően dolgozza fel a rostokat. Ha az ételekkel bevitt rost elegendő vizet szívhat fel, akkor egészséges állagú lesz a székletünk. Ha azonban nem viszünk be elég vizet a rostban gazdag ételek mellé, akkor székrekedés alakulhat ki.
Még több az egészségről: