A pszichológus elárulta, miért jelentek meg a csokinyuszik a boltokban

Szépen lassan kezdenek megjelenni a húsvéti csokoládék a boltokban, most kiderült, mi lehet a korai megjelenésüknek az oka.

Bár még kevés helyen, de néhány üzletben már fel-fel bukkantak a különböző csokoládék, melyek tojás vagy nyuszi formájúak. Bár teljesen érthetetlen jelenség ez, és Magyarországon még csak kevés helyen találkozhatunk ilyennel, más országokban egyre elterjedtebb, hogy amint a karácsonyi édességek lekerülnek a polcokról, a húsvétiak megjelennek. De miért kezdik el ilyen korán kipakolni ezeket? A pszichológus elárulta.

A pszichológus elárulta, miért jelentek meg a csoki nyuszik a boltokban

A szakértő elmondása szerint egy alattomos pszichológiai trükkről van szó: az emberek most és majd húsvét előtt is megveszik a termékeket, és így több pénzt költenek.

Azért csinálják ezt a szupermarketek, mert a szezonális termékek gyakran akciósak. Ezért az emberek azt gondolják, »ó, most olcsó, veszek belőle, és később nem kell egyszerre mindent megvennem«

– magyarázza Dr. Cathrine Jansson-Boyd, az Anglia Ruskin Egyetem vásárlással foglalkozó pszichológusa. Azonban, ahogy telnek a hetek, az emberek befalják a különböző finomságokat, így kénytelenek újra megvenni azokat.

Tehát a szakértő véleménye szerint csak azért kezdődik októberben a karácsony, és januárban a húsvét, hogy az emberek többet vásároljanak, és kétszer annyit költsenek.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...