A pszichológus elárulta, miért jelentek meg a csokinyuszik a boltokban

Szépen lassan kezdenek megjelenni a húsvéti csokoládék a boltokban, most kiderült, mi lehet a korai megjelenésüknek az oka.

Bár még kevés helyen, de néhány üzletben már fel-fel bukkantak a különböző csokoládék, melyek tojás vagy nyuszi formájúak. Bár teljesen érthetetlen jelenség ez, és Magyarországon még csak kevés helyen találkozhatunk ilyennel, más országokban egyre elterjedtebb, hogy amint a karácsonyi édességek lekerülnek a polcokról, a húsvétiak megjelennek. De miért kezdik el ilyen korán kipakolni ezeket? A pszichológus elárulta.

A pszichológus elárulta, miért jelentek meg a csoki nyuszik a boltokban

A szakértő elmondása szerint egy alattomos pszichológiai trükkről van szó: az emberek most és majd húsvét előtt is megveszik a termékeket, és így több pénzt költenek.

Azért csinálják ezt a szupermarketek, mert a szezonális termékek gyakran akciósak. Ezért az emberek azt gondolják, »ó, most olcsó, veszek belőle, és később nem kell egyszerre mindent megvennem«

– magyarázza Dr. Cathrine Jansson-Boyd, az Anglia Ruskin Egyetem vásárlással foglalkozó pszichológusa. Azonban, ahogy telnek a hetek, az emberek befalják a különböző finomságokat, így kénytelenek újra megvenni azokat.

Tehát a szakértő véleménye szerint csak azért kezdődik októberben a karácsony, és januárban a húsvét, hogy az emberek többet vásároljanak, és kétszer annyit költsenek.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt vár:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...