Ami még a szeptemberbe belefért!

A szüreti időszak javában tombol, és egy kis édesség is jut még erre a hétre. Íme a programajánlónk szeptember végére.

Desszert Ünnep, Dombovár – szeptember 27–28.

Kapos-menti Gasztrokulturális Találkozások Rákóczi János mesterszakács és cukrász emlékére

Idén szeptemberben első ízben rendezik meg, hagyományteremtő szándékkal a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált Dombóváron. Annak apropóján, hogy 55 évvel ezelőtt a brüsszeli világkiállítás magyar pavilonjának éttermében először kóstolhatta meg több százezer érdeklődő Rákóczi János kajszibarackkal és rögös túróval, mazsolával ízesített különleges desszertjét, a túrós lepényt. Az esemény keretén belül megrendezik a Desszertborok I. Országos Versenyét is.

Kattints a részletekért!


Gyöngyös Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál, Budapest – szeptember 2729.

A bort ünneplik a hétvégén Gyöngyösön is.

Mátra-aljai borok bemutatója és kóstolója, kulturális és folklór programok, kézműves kirakodóvásár, gulyásfőző verseny, szüreti felvonulás várja a Gyöngyösi Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválra látogatókat. A fesztivállal egy időben a szüreti hagyományokat felelevenítő, hagyományos szőlőművelő eszközöket, borcímkéket, írásokat, képeslapokat bemutató kiállítás lesz látható a GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár helyismereti részlegében.

Kattints a részletekért!


Etyeki Szüreti Borangoló, Etyek – szeptember 28.

Egy lépésre az Etyek-Budai borvidék legjobb borászai.

Nyitott pincékkel (a Körpincétől az Öreghegyig), hangulatos teraszokkal, szőlőlugasokkal, az Etyek-Budai Borvidék mintegy 30 borászatának legkiválóbb boraival, helyi termékekkel, kézműves alkotásokkal, házi készítésű ételekkel és színes programokkal várja az érdeklődőket az Etyeki Szüreti Borangoló! A bor, must, pezsgő és pálinka mellett számos etyeki terméket (sonka, sajt, tej, méz, csoki, süti, lekvár, szörp, keksz, pogácsa stb.) kóstolhatnak az Etyekre érkezők, autentikus környezetben, családias hangulatban!

Kattints a részletekért!



III. Villányi Prémium Bormustra és Bordalfesztivál, Pécs – szeptember 28.

„Ezek a borok zenélnek”

Idén a Villányi borvidék 19 pincészete mutatja be prémium borait a pécsi Kodály Központban. Felejthetetlen élményben lesz része annak, aki megismeri a magas minőségű borok kóstolása közben Villány titkát és büszkeségének okát! A legjobb borok és bordalok társaságában megélheti a harmónia lényegét. A látogatók nagyszerű borászokkal ismerkedhetnek meg és részt vehetnek a tökéletes akusztikájú pécsi koncertteremben az Európai Bordalfesztivál gálakoncertjén és az azt megelőző jótékonysági borkóstolón.

Kattints a részletekért!



Dizájn Uzsonnára, Budapest – szeptember 29.

A Hello Wood bemutatja: Dizájn uzsonnára – Tartósan újhullámos kísérleti konyha, betűasztalon tálalva.

Fűzfakukták, alkalmi séfek és alanyi cukrászok kísérleteznek a Hello Wood asztalán, obligát vasárnapi menük méltó vetélytársai után kutatva. A közösségi főzés keretében többek között tort ül a dizájn, a panír mennybe megy, a deprimált kókuszgolyó a macaron cukrászipari trónjára tőr, bármi ami gasztro, lehet kutatás tárgya, és mindent áthat majd az újrahasznosítási láz! A Hello Asztalt terítik és a betevőketkerítik:1 Falat Zamat,Based on Pig,BON BON BON, Budapest Bagel, EGYTÁL! HÁNYTÁL?

Kattints a részletekért!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...