Néha mindenkinek kedve van olyan sütiket sütni, ahol a dekoráción van a hangsúly. Mi most a Szamos Gourmet házban muffint, macaront és pop-cake-et készítettünk és díszítettünk!
Legalább tíz év telt el azóta, hogy az angolszász anyukák kedvence, a muffin, meghódította a mi konyháinkat is. Nem csoda, hisz a kis tortácskákat végtelenül egyszerű elkészíteni, ezerféleképpen variálhatóak, és a dekoráció is számtalan megoldást rejt magában. Aztán az új őrület, a franciák kis édese, a macaron is ismert lett – még fesztivált is rendeznek a tiszteletére –, egyre többen kísérlik meg otthon is előállítani a színes, töltött aprósütiket. És bár távol álljon tőlünk, hogy kitessékeljük a macaront a gasztronómia rivaldafényéből, úgy tűnik, máris konkurense akadt, mégpedig a tengerentúlról érkező pop-cake személyében. A pop-cake, vagyis sütinyalóka egy pofonegyszerű, piskóta jellegű tészta, amelyet sütés után csokiba forgatnak, majd ízlés szerint dekorálnak – hatalmas móka, pár perc alatt beindítja az ember kreativitását!
A Szamos Gourmet Ház és a Tchibo jóvoltából, Pap Zoltán cukrász segítségével a NoSaltynak is lehetősége volt elkészítenie ezeket a finomságokat. A tökéletesség jegyében zajlott az előkészület – hiszen a sütik egyszerűek, de némi segítségre azért szükség van, ha igazán profi darabokat szeretnénk. Muffint mindannyian tudunk készíteni, kis erőbefektetéssel azonban különlegességek kerülhetnek ki a kezeink alól. Egy ügyes kis muffintöltő segítségével tölteni tudjuk, cukrászkelléknek beillő szilikonos habzsák segítségével pedig gyönyörű krémeket nyomhatunk a tetejére. A szilikonos habzsák egyébként multifunkciós – a macaronok készítéséhez ugyanúgy fel tudjuk használni, mint a pop-cake gyártásához.
A tökéletes macaronok előállításához nagy segítség volt továbbá a szilikonos muffinsütő lap, ami kis, kör alakú mélyedések segítségével járul hozzá a sütik esztétikus külsejéhez. A sima sütőpapírra nyomott mandulalisztes hab valahogy nem sikerült olyanra, amit szívesen a vendégein elé tettünk volna... A pop-cake-gyártás pedig igazán gyorsan ment, hála annak a kis szerkezetnek, amelyet direkt erre a sütire fejlesztettek – segítségével tökéletes gömböket sikerült gyártanunk. Akinek pedig már a tészta elkészítésekor beindult a fantáziája, használhatta az összepattintható sütőformát, amely virágos, szíves formáival minden gyerekzsúr legnagyobb mutatványa lehet. Az elkészült sütinyalókákat hűlés után a mini olvasztóban bugyogó isteni csokiba márthattuk, és cukorkával, csokiforgáccsal, liofilizált gyümölcsökkel díszíthettük. Egy szó mint száz, jó móka volt! Ha pedig valaki kedvet kapott a kreatív konyhai ténykedéshez, a hétvégén készítse el valamelyik finomságot!
Ha kedvet kaptál a sütik valamelyikéhez, itt találod meg a hozzá való eszközöket! >>
A rovat korábbi cikkeit itt találod >>