Még a pozsonyi adventi vásár is olcsóbb, mint a budapesti

Úgy tűnik, hogy nemcsak a bécsi, de a pozsonyi vásár is sokkal olcsóbb, mint a budapesti.

Nemrég írtunk arról, hogy még a bécsi adventi vásár is olcsóbb, mint a budapesti. Most pedig a pozsonyi vásárral kapcsolatban érkeztek hasonló hírek. A Telex írása szerint rendkívül bőséges kínálat fogadja a pozsonyi vásárba érkezőket, hiszen a cigánypecsenyétől kezdve a kolbászon át, a loksáig (a helyi lepénykenyér) van minden. De forró italok is akadnak bőven. És hogy milyen árakra számíthatunk? Mutatjuk!

Még a pozsonyi adventi vásár is olcsóbb, mint a budapesti

Olcsóbb a lángos Pozsonyban, mint Budapesten

Az árak tehát a következőképpen alakulnak Pozsonyban: a szénsavas üdítőital vagy ásványvíz 2 euró, tehát 760 forint (380 forintos árfolyamon számolva). A fehérborból készült forralt bor (200 ml) 3 euróba (1140 forint) kerül, ez tavaly 2,80 euró volt. A forró puncs 3,50 (1330 forint), a tea pedig 2,50. Mindeközben Bécsben átlagban 2290 forint egy pohár forralt bor vagy puncs. Budapesten pedig 1350-1650 forint körül alakul a meleg italok ára.

Puha kefires lángos

Miért tesznek mások tojást a kefires lángosba, ki tudja? Nem kell ehhez semmi, csak a fix langyos tejes élesztő felfuttatás és a kefir maga. Olyan könnyen és lazán pufisodik, mint semmi ...

Mi a helyzet az ételekkel? A magyar lángosért 7 eurót kell fizetni (2660 forintot) Pozsonyban, sőt Bécsben is ugyanennyiért lehet kapni.

A Vörösmarty téren ugyanakkor 3900 forint egy sajtos-tejfölös lángos, a kolbászos-hagymás „ungarische special” lángosért pedig 6500 forintot kérnek

– olvasható a cikkben.

A kacsahúsos, lilahagymás loksa 6 euróba (2280 forint) kerül. A cigánypecsenyét, a grillezett csirkemellet és a sültkolbászt pedig egységesen 7 euróért (2660 forint) kínálják.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...