Pörkölt tésztával, nokedlivel, rizzsel, krumplival, főzelékkel. Hogy ne megint csak a körettel kelljen beérned, amíg a család lakmározik, főzz vegapörit! A húsimádók pedig csak irigykedjenek!
zöldségpörkölt
Jóuram gyanakodva nézegette, amikor kivettem a hűtőből a zöldbabot és melléraktam a rizst. Mindig így kezdődik, amikor nem tudom, mit főzzek. Mártírként felajánlotta, hogy segít ...
Tojásból pörköltet
Ha lakto-ovo vagy ovo-vegetáriánus vagy, azaz szívesen eszel tojást is, most biztos mosolyra húzódik a szád! Tojásból ugyanis pörköltet is készíthetsz. Egyszerű és gyors fogás, ami laktató és valódi fehérjebomba, ami megadja mindazt a szervezetednek, amit az állati eredetű ételek stopja miatt, esetleg hiányol.
A legjobb tojáspörkölt-receptekért kattints ide!
Gombapörkölt, a klasszikus
A különböző gombából készült pörkölteket a húsevők is szeretik, nem véletlenül! A tejfeltől sűrű szaftos, omlós gombaszeletek vagy -darabok bármilyen körettel megállják a helyüket a családi asztalon. Ráadásul sokkal hamarabb elkészül, mint egy marhapörkölt, de simán „lefőzhetsz” egy sertés- vagy csirkepörit is. A gomba pedig kiváló fehérjeforrás, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is.
Még több gombapörit itt találsz >>
gombapörkölt
Ezt az ételt meglepő módon az Ízek, imák, szerelmek című film inspirálta (melyre a Dívány.hu-n nyertem jegyet, ezúton is köszönet érte), pedig sem nem olasz, sem nem balinéz és bár ...
gombapörkölt
Gombára vágyott a család, és én is már rég tervezgettem, hogy a gulyás sikere után újabb magyar csemegével lepem meg őket. Nagyon élvezem, hogy minden hazai ízlik nekik, de hát nem is ...
gombapörkölt
Minél több fajta gombát használunk készítéséhez, annál finomabb a végeredmény. Az ízfokozás kedvéért, mintegy fűszerként kerültek bele a szárított gombák is.
gombapörkölt
Már gyerekkoromban sokat jártam a szüleimmel gombászni. Ez a szenvedély máig megmaradt. Az erdei gomba-rajongók számára a szezon nagyjából májustól októberig tart, ez idő alatt ...
gombapörkölt
Nincs különösebb story-ja, imádom a gombát, és mivel nagyon kevés húst fogyasztok, így a klasszikus ízeket, általában valamilyen zöldség segítségével élvezem.
gombapörkölt
Gombaparikást akartam csimálni, és az asszony azt mondta próbáljak belerakni egy kanál mustárt. Kiadja!
Mit szólsz? Pörkölt szójából!
Szójagranulátum, szójakocka, szójabab, szójasajt, azaz tofu – ezekből a szójafélékből és -készítményekből klassz pörköltet varázsolhatsz! Ne felejtsd el azonban, hogy ezeket a húspótlókat érdemes vízbe vagy tejbe áztatni elkészítés előtt, és bátrabban fűszerezni, hogy a szójapörköltednek mennyei íze legyen!
Tofupörköltjeinket itt találod >>
Zöld pörik vegáknak
A legjobb a pörköltgyártásban, hogy ha megvan a pörköltalap, bármit rádobhatsz. Télen akár mirelit zöldségeket is válogathatsz, ha valami villámgyorsat szeretnél főzni, tavasztól őszig pedig az idényzöldségek kínálják magukat, hogy jól megpörköld egyiket-másikat, vagy akár többfélét is!
A legszuperebb zöldségpörköltjeink közül itt válogathatsz >>
zöldségpörkölt
Egy ideje felfedeztem, hogy a gomba mennyire jó alternatíva a hagyományosabb, pörkölttel készülő ételekben a hús helyettesítésére. A rakott kel és a rizses"hús" is fenséges ...
zöldségpörkölt
Jóuram gyanakodva nézegette, amikor kivettem a hűtőből a zöldbabot és melléraktam a rizst. Mindig így kezdődik, amikor nem tudom, mit főzzek. Mártírként felajánlotta, hogy segít ...
zöldségpörkölt
A zöldséges raguk tésztával nagyon finomak tudnak lenni. Ezt egy görög receptes könyvből készítettem el. Remélem minenkinek ízlik!!
zöldségpörkölt
Anyukámtól lestem el még jó régen, ő már a 80-as években felfedezte a családnak a patiszont. Rántva, töltve, és így tejfelesen-pörköltösen. Kukori ez esetben nem annyira lelkes, ...
zöldségpörkölt
Először a Zöldház bio panzióba való szívélyes fogadtatásomkor kóstoltam ezt az ételt. Megmondom, hogy első hallásra bizarrnak tűnt számomra, de aztán az ízében tökéletesen a ...
zöldségpörkölt
Tegnapról maradt egy kis makarónitésztám kifőzve, mára pedig nem volt ebédem, így ezt találtam ki reggel gyorsan.
Vagány vegavagdaltak >>
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>