Tippek, hogy ne lepjék el otthonodat a poloskák

Valljuk be, a poloskákat senki sem szereti, hiszen nemcsak hogy büdösek, de elképesztően hangosak is. Ezért is érdemes minél előbb megszabadulni tőlük. Mutatunk egy humánusabb és egy kevésbé bogárbarát megoldást is.

Eljött az ősz, ami az utóbbi években együtt jár a poloskainvázióval is. A poloskák miatt nem lehet bátran kinyitni az ablakokat és az ajtókat, így nehezebb a szellőztetés. Szerencsére néhány egyszerűbb, otthon applikált eszközzel könnyedén tőrbe csalhatjuk a poloskákat.

Tippek, hogy ne lepjék el otthonodat a poloskák

Mentsd meg őket!

Van egy olyan könnyedén elkészíthető találmány, ami összegyűjti a rovarokat, azonban kárt nem tesz bennük. Mindössze egy műanyag flakonra, ragasztószalagra és egy lámpára lesz szükséged. Vágd ketté a palackot, és az aljába ragaszd bele a lámpát. A másik részét, amin a palack szája van, rakd fejjel lefelé, bele a palack másik felébe. A poloskák annak reményében, hogy eljutnak a fény forrásához, belerepülnek a palackba, és csapdába esnek.

Tuti módszer

Ha igazán biztos (bár kicsit drasztikus) megoldást szeretnél, akkor ezt a csapdát vesd be ellenük: egy edénybe önts vizet, és keverj el benne egy kupaknyi mosószert. Ezek után állíts az edény mellé egy lámpát, ami megvilágítja a vizet. A fény odavonzza a rovarokat, és azonnal beleszállnak a vízbe.

Ha téged is zavarnak a poloskák, akkor próbáld ki valamelyik olcsó és hatékony módszert, hogy ne legyen több gondod a büdösbogarakkal.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...