Pohner Ádámnak drukkolhatunk a Bocuse d’Or európai döntőjén

Január 29-én kezdődik a Bocuse d’Or európai döntője a franciaországi Lyonban, ahol Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli majd hazánkat. 

A lyoni Bocuse d’Or döntőjén, január 29-én Pohner Ádám és csapata képviseli majd Magyarországot.

Ádám a torinoi európai válogatóról jutott tovább, ahol is ő volt a mezőny legfiatalabb indulója, és a húsz versenyzőből csupán tízen mehetettek tovább a döntőre. Ádám már több mint fél éve készül a megmérettetésre, amelyben a Bocuse d’Or hivatalos együttműködő szakmai partnereként a METRO látja el alapanyagokkal.

Ádámék a torinoi METRO-piacon (Pohner Ádám jobb szélen)

A versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz, commisként az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd (Kistücsök) nyújt majd támogatást, coachként pedig Segal Viktor működik közre.

Az idei versenytéma a ’70-es évek francia konyhájának zászlóshajójaként ismert chartreuse, amely zöldségalapokra épülő fogás, amit hússal, vadakkal vagy tengergyümölcseivel lehet kiegészíteni. Csúcsgasztronómiai szintre azonban a zöldségek dekorációjával, azok rétegezésével és összhangjával emelhető ez az étel.

A döntő előtt a versenyzők a zöldségeket a METRO erre felállított piacáról szerzik majd be, és a fogás felét az innen választott hozzávalóknak kell kitennie. A téma egyébként Joël Robuchon séfnek állít emléket, aki ez idáig a legtöbb, szám szerint 31 Michelin-csillagot szerzett és tartott meg élete során, valamint ő modernizálta ezt a fogást, megtartva annak klasszikus eredetét.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Itt a bizonyíték, hogy menő kajafotók az Instagram előtt is léteztek

Címlapfotó: Hamu és Gyémánt

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...