A pohárkrémek világában megannyi ízesítésű és felépítésű desszert található, de mi most nem erre a kategorizálásra fogunk koncentrálni, hanem sűrítési technika szerint fogjuk szétszedni a krémes finomságokat. Ugyanis a különböző tejtermékeket és egyéb folyadékokat besűríthetjük zselatinnal, tojással vagy keményítővel: így kapjuk a különböző cukrászkrémeket, pudingokat, gyümölcsös curd-öket. De nemcsak ezek a módszerek vethetők be, létezik még egy alapanyag, amivel hatásos módon pohárkrémet varázsolhatunk a tejtermékekből – ez pedig nem más, mint a sav.
Posset néven fut az angolban minden édes krém, ami savval, általában citrusok levével vagy más gyümölcsnedűkkel besűrített tejszínből áll. De mégis milyen fekete mágia (tehát kémiai folyamat) áll emögött?
A válaszok a most következő grapefruitos pohárkrém receptjében rejlenek, ismerd meg őket galériánkból!
Így készül a 3 hozzávalós grapefruitos pohárkrém
Itt a grapefruitos pohárkrém teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni: