Saját héjában kínálja magát a 15 perces grapefruitos pohárkrém

A pohárkrém önmagában nem egy túl bonyolult koncepció, de azért lássuk be, van hová egyszerűsíteni ezeken az édes-krémes recepteken. Egészen addig a pontig, amikor már csak 3 hozzávaló és 15 perc kell az elkészítéshez. Igen, tényleg csak ennyi!

A pohárkrémek világában megannyi ízesítésű és felépítésű desszert található, de mi most nem erre a kategorizálásra fogunk koncentrálni, hanem sűrítési technika szerint fogjuk szétszedni a krémes finomságokat. Ugyanis a különböző tejtermékeket és egyéb folyadékokat besűríthetjük zselatinnal, tojással vagy keményítővel: így kapjuk a különböző cukrászkrémeket, pudingokat, gyümölcsös curd-öket. De nemcsak ezek a módszerek vethetők be, létezik még egy alapanyag, amivel hatásos módon pohárkrémet varázsolhatunk a tejtermékekből – ez pedig nem más, mint a sav.

Posset néven fut az angolban minden édes krém, ami savval, általában citrusok levével vagy más gyümölcsnedűkkel besűrített tejszínből áll. De mégis milyen fekete mágia (tehát kémiai folyamat) áll emögött?

A válaszok a most következő grapefruitos pohárkrém receptjében rejlenek, ismerd meg őket galériánkból!

Itt a grapefruitos pohárkrém teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...