Ezen az eseményen mindent megtudhatsz a növényi alapú élelmiszerekről

Vegyél részt november 4-én, Budapesten egy egyedülálló, növényi alapú élelmiszerekre fókuszáló konferencián, ahol mindent megtudhatsz a húsalapú étrendet kihívó irányzatokról. A rendezvényhez a Nosalty is csatlakozott.

A Nestlé, az IKEA, a Danone és az Unilever részvételével tartják meg november 4-én Magyarország első Plant-Powered Perspectives konferenciáját. A Magyar Vegán Egyesület, a VeganFriday és az Ébredő Bolygó Alapítvány szervezésében Lengyelország és Csehország után hazánkban is megrendezésre kerül a nagyszabású esemény.

Ezen az eseményen mindent megtudhatsz a növényi alapú élelmiszerekről

Az eseményhez a Nosalty is csatlakozott, mert hiszünk benne, hogy amit főzünk (és ahogyan főzzük), hatalmas felelősség és edukációs vállalás részünkről, mellyel lépnünk kell a klímaváltozás elleni küzdelemben. Számos cikkel, videóval és recepttel segítünk a szemléletformálásban, vagy csak abban, hogy megtapasztald, hogy a húsmentes ételek sokkal izgalmasabbak, mint azt gondolnád. Együtt a fenntarthatóbb otthonfőzésért!

November 4-én Budapesten, a MagNet Közösségi Házban kerül megrendezésre az egyedülálló növényi alapú élelmiszeripari konferencia, amely a növényi alapú trend követésére, előre mozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben. A rendezvény célja, hogy a magyarországi élelmiszeripar kapcsolódó iparágai számára szakmai tájékoztatást nyújtson a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

A konferenciára elsősorban élelmiszertermelőket, alternatívákat kereső tejipari és húsipari képviselőket, élelmiszeripari és élelmiszertechnológiai startupokat, az FMCG, a HoReCa és a kiskereskedelmi piac képviselőit, élelmiszeripari befektetőket és a legújabb táplálkozási tredeket figyelemmel követőket várják. Az online és a helyszíni résztvevők hét témában összesen tizenhat előadót hallgathatnak meg, emellett négy szakmai kerekasztal beszélgetésbe kapcsolódhatnak be.

November 4-én tartják Magyarország első Plant-Powered Perspectives konferenciáját

Az előadások és kerekasztal beszélgetések számos különböző szempontból mutatják majd be a növényalapú táplálkozási trendeket.

Szó esik majd a veganizmus és a növényi alapú élelmiszerek térhódításáról, a területen zajló innovációról, de az előadók körbejárták a növényi termékeket táplálkozástudományi, branding és vendéglátóipari szemmel is. Az élelmiszeripari kis- és nagyvállalatok lehetőségei mellett a kereskedelmi és befektetői perspektívákról, valamint a táplálék-kiegészítők piacának helyzetéről is tájékozódhatnak a Plant-Powered Perspectives konferencia résztvevői.

A Plant-Powered Perspectives konferencia a magyarországi érvényesülésen túl a növényi alapú élelmiszerekkel kapcsolatos nemzetközi trendek bemutatására is hangsúlyt fektet. Az amerikai sztárséf és televíziós műsorvezető, Miyoko Schinner, a Miyoko's Kitchen alapítója a tejtermék-alternatívák világszinten való terjedésével kapcsolatban osztja meg a tapasztalatait. A hazai viszonylatokba, lehetőségekbe a magyar vegán piac legjelentősebb szereplői mellett az állati eredetű termékekről növényi alternatívák gyártására is áttért Pápai Hús és a Danone képviselői is betekintést nyújtanak, a nagyvállalatok érintettségéről pedig a Nestlé Professional, az Unilever és az IKEA szakemberei beszélnek majd.

A rendezvény házigazdája Puskás-Dallos Péter előadóművész, műsorvezető lesz, Galavits Patrik, a Forbes Magyarország újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény támogatói a Nestlé és a MagNet Magyar Közösségi Bank.

További információkat az érdeklődők az esemény honlapján és Facebook-oldalán kaphatnak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...