Pizzák a vadonban

Mindenhol jelen, mégis mindenhol más formában: talán így jellemezhető a pizza a mai emberek életében. Ezt az életérzést ragadja meg az alábbi fotósorozat is. Pizza a vadonban.

Hétvégén egy olasz vendéglőben, hétköznap esténként az otthoni sütőből, buli utáni hajnalon hazafelé tartva: csak néhány alkalom az életben, amikor a pizza az ember legjobb barátjának bizonyul. A valamikori olasz specialitás mára az egész világ egyik legnépszerűbb élelmiszerévé vált, a globális lefedettség pedig lenyűgöző változatosságot és sokszínűséget is hozott. A nápolyi őspizzától a chicagói fordított pizzáig (deep dish pizza) vagy épp a Király utcai kétszáz forintosig terjedő spektrum végtelen.

Egy los angeles-i fotóművész a pizza hétköznapi gyakoriságát ragadja meg Pizza a vadonban című sorozatával. A fura kontextusokban feltűnő pizzák épp azok banalitását és gyakoriságát mutatják, a tényt, hogy ez az ennivaló tényleg mindenhol ott van az életünkben.

További képeket itt találsz!

(via SeriousEats.com)

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...