5 szokatlan pizzafeltét, amit feltétlen próbálj ki

Sajt, gomba, szalámi – ezeket a pizzafeltéteket mind ismerjük és szeretjük, de ha nem lépünk túl rajtuk néha-néha, nem lesz alkalmunk megszeretni más ízeket a lepényen. Az pedig mégsem lenne jó, igaz?

Ez a cikk nem a tradíciókról fog szólni, és viszonylag kevés hely jut majd benne a hagyományoknak. Pizzákról és pizzafeltétekről fogunk diskurálni, azonban abszolút nem a purista szemlélet mentén, így aki ehhez a táborhoz érzi magát közel, az lehet, jól teszi, ha becsukja a szemét. A pizza mára igen távolra jutott régi gyökereitől, ami egyesek szerint egy rossz dolog. Véleményem szerint azonban egészen addig szabad a pálya, amíg az étel mindössze átalakul, és nem átlényegül. Ezt tartsuk fejben, miközben a különböző izgalmas és talán korábban még nem kóstolt pizzafeltétekről olvasunk.

Nézd meg galériánkban a szokatlan pizzafeltéteket:

Néhány további érdekes recept:

Céklás pizza

Unalmasnak tartottam már a paradicsomos pizzafeltéteket, a cékla pedig az egyik kedvenc zöldségem, gyönyörű és isteni. A pizza alap pedig miért ne lehetne csupa-csupa rost a felfújt fehér ...

Piedone pizza nálunk

Ebből az anyagmennyiségből 3 db vékony tésztás pizza lett, 30 cm átmérőjű kerek pizzasütőben. A tésztából elmaradhat a só, mert a feltétek önmagukban is elég sót tartalmaznak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Adj egy esélyt az alábbi kreatív ötleteknek is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...