Így dobd fel a pizzatésztát egy apró kis trükkel

Az olasz konyhát a világ minden táján ismerik és szeretik. Az egyik legjellegzetesebb ételük a pizza, aminek titka a friss és egyszerű alapanyagokban rejlik. Mi most egy apró kis csavarral tettük még különlegesebbé a következő receptet. (x)

Mindannyian emlékszünk rá, amikor a Pizza Hut piacra dobta sajttal töltött szélű pizzáját, sőt az év elején még egy "pizza nélküli széllel" is előrukkoltak, vagyis inkább "trollkodtak". Igaz, ez csak Amerikában volt elérhető limitált ideig, de világszerte nagyon jót mulattak rajta az emberek. Mi megmaradtunk az eredeti felállásnál, és elkészítettük a saját extra sajtos szélű pizzánkat.

Sajtos szélű pizza chorizoval - Recept ITT

A pizzaimádóknak két nagy csoportja van. Vannak azok, akik rajonganak a ropogós, pirult tésztaszélért, és szinte rituálészerűen a végére tartogatják a "legjobb részt", és vannak, akik úgy tesznek, mintha az nem is lenne az étel része, teljesen elzárkóznak tőle, és otthagyják.

Sajtos szélű pizza chorizoval - Recept ITT

Azonban egy jó adag sajttal megtöltve biztosan nem marad hátra egy falat sem!

Íme a recept:

A tökéletes pizzatészta

A víz felében keverjük el az élesztőt, majd szitáljuk bele a finomlisztet. Kavarjuk össze, ezután hagyjuk letakarva pihenni fél órát.

Adjuk hozzá a liszt és a víz másik felét, illetve a sót és az olajat. Dagasszuk ki alaposan, amíg teljesen sima és ruganyos lesz a tészta.

Vágjuk fel 6 egyenlő részre, és formázzunk bucikat belőlük. Kiolajozott tálcára helyezzük őket, és kenjük át a tésztákat is. Ezután takarjuk le fóliával, és pihentessük 12 órán át a hűtőben.

A feltétek

A pizzatésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen. Helyezzük a szélére a mozzarellarudacskákat, majd hajtsuk rá a tésztát, és jól nyomkodjuk össze a szélét. Kenjük meg paradicsomszósszal, amit nem kell túlgondolni. Használjunk jó minőségű passzátát (passzírozott paradicsomszószt) kis sóval, borssal megízesítve. Szórjuk meg parmezánnal, tegyük rá a pestót, a mozzarellát és a chorizót. 250°C-ra előmelegített sütőbe tegyük be a pizzát, és 7-8 perc alatt süssük ropogósra.

Tálaljuk frissen, melegen, és ketchuppal semmi esetre se szentségtelenítsük meg! Jó étvágyat!

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...