Kétféle pisztráng édesburgonya-pürével és pirított cukkinikockákkal
Hozzávalók
- 2 db pisztráng, 2 db édesburgonya, 2 kisebb burgonya, 1 ek olaj, 10 dkg vaj, só, bors, 1,5 dl tej, koriander, curry, római kömény, pirospaprika, citromnád, lime, menta
Elkészítés
- A halakat kifilézzük, a szálkákat kihúzkodjuk, a pikkelyeket késsel lekaparjuk, megmossuk. Papírral leitatjuk a felesleges vizet róla.
- Az édesburgonyátés pár kisebb sima krumplit felkockázunk, és feltesszük vízbe főni. Ha megfőtt, leszűrjük, majd vajjal és tejjel pépesítjük. Sóval, borssal, korianderrel, curryvel, római köménnyel és pirospaprikaporral ízesítjük.
- A cukkiniket felkockázzuk, kicsi olajon megpirítjuk.
- Az egyik halnak félig levágjuk a bőrét, majd felcsavarjuk, és a bőrével körbefogjuk. Serpenyőben bőrrel lefelé megpirítjuk, majd lassú tűzön (úgy, hogy gyöngyözzön) vízbe felrakjuk főni. A vizet ízesítjük citromnáddal, citromlével, limelével, sóval, borssal, mentával és korianderrel.
- A másik halszeletet serpenyőben, kis olajon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
- Elkészítjük a fűszervajat: megolvasztunk vajat, teszünk bele koriandert, sót, 2 csepp citromlevet, 1 citrom és egy lime héját.
- A képen látható módon tálalunk.