Pirosul paella

A Konyhafőnök mai adásának második feladatában kiderült, a piros csapat tud jobb paellát készíteni. Ebben a tradicionális spanyol ételben minden földi jót megtalálsz!

Paella a piros csapattól

A kép csak illusztráció

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg rizs
  • sáfrány, só, bors ízlés szerint
  • 1 marék olívabogyó
  • 1 marék mazsola
  • 10 db királyrák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg fekete kagyló

Elkészítés

  1. Vöröshagymát, fokhagymát, füstölt szalonnát, kolbászt ebben a sorrendben a serpenyőbe téve jól lepirítunk, majd a rizst is hozzá pirítjuk.
  2. Az összes alapanyagot felöntjük vízzel és alaplevet főzünk belőle, és ezzel kezdjük el főzni.
  3. Sáfránnyal, sóval, borssal ízesítjük, színezzük.
  4. A zöldségeket, olívabogyót, mazsolát pirítunk, majd hozzákeverjük a rizshez és tovább főzzük.
  5. A rákot fokhagyma alapon megpirítjuk, majd a kagylót hozzátesszük.
  6. Tálalás előtt a rizst a halféleségekkel összekeverjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...