Paella a piros csapattól
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg rizs
- sáfrány, só, bors ízlés szerint
- 1 marék olívabogyó
- 1 marék mazsola
- 10 db királyrák
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg fekete kagyló
Elkészítés
- Vöröshagymát, fokhagymát, füstölt szalonnát, kolbászt ebben a sorrendben a serpenyőbe téve jól lepirítunk, majd a rizst is hozzá pirítjuk.
- Az összes alapanyagot felöntjük vízzel és alaplevet főzünk belőle, és ezzel kezdjük el főzni.
- Sáfránnyal, sóval, borssal ízesítjük, színezzük.
- A zöldségeket, olívabogyót, mazsolát pirítunk, majd hozzákeverjük a rizshez és tovább főzzük.
- A rákot fokhagyma alapon megpirítjuk, majd a kagylót hozzátesszük.
- Tálalás előtt a rizst a halféleségekkel összekeverjük.