Az olaszoknál aprópénzért adják itthon méregdrága élelmiszerünket

A népszerű magyar paprikakrém, a Piros Arany tőlünk kissé nyugatabbra jóval olcsóbb, mint a hazai boltokban.

A témával foglalkozó TikTok-videó a bizonyíték arra, hogy kedvelt paprikakrémünk olasz földön nemcsak jutányosabb árú, de majdnem fele annyiba kerül, mint az itthoni üzletekben.

A magyar termék Olaszországban sokkal olcsóbb

A jelenlegi árfolyam szerint a 0,99 eurós Piros Arany körülbelül 387 forint Olaszországban, míg nálunk, az olcsóbb diszkontokban (Penny Market) is minimum 659 forintért lehet hozzájutni.

Nyári fejtettbab-leves

A nyári bableves ereje a fejtett babban, a paradicsomban és a citromban rejlik, na és persze a sok tejfölben vagy joghurtban, amik lágyan krémessé teszik a bablevest. Ez a leves tényleg nem ...

A legtökéletesebb kakaspörkölt

A legtökéletesebb kakaspörkölt alapszabályai közé tartozik, hogy mindenképpen háztáji, közvetlenül a gazdálkodótól beszerzett kakast vásároljunk. Szintén fontos tényező, hogy jó ...

A videóban látható ételízesítőnk ára valószínűleg az akciónak köszönhetően kerül csak ennyibe, de a 300 forintos árkülönbség így is jelentős. A Piros Arany jóval magasabb itthoni árát a „kiskereskedelmi adó” nevű sarccal együtt 31,5 százalékos, messze Európa-rekorder forgalmi adó, illetve a csomagolóanyagok után szedett sarcok okozhatják.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...