Piqniq Budapest x Nosalty: Teltház előtt beszélgettünk a gasztrotartalom-gyártásról

Most először támogatóként is jelen volt a Nosalty a Piqniq Budapest rendezvényén, ahol a tartalomgyártásnak a gasztronómia területén betöltött szerepéről beszélgettünk.

Média és újságírás a gasztronómia területén című kerekasztal-beszélgetés

A Piqniq Budapest mostanra biztos ponttá vált a fővárosi gasztroszcénában, mint rendezvénysorozat, ahová vállalkozók, marketingesek és újságírók egyaránt hazajárnak. Közösséget teremtenek a szó legősibb értelmében, ahol a jelenlévők egyszerre tanulnak egymástól és érzik egyenrangúnak magukat a többiekkel. A gasztronómia iránti szeretet a Horizont art deco tereiben nemcsak egy cifra frázis, hanem a szervező és a vendég közös szenvedélye, mestersége, mindennapi kenyere.

Az eseményről készítettünk egy rövid összefoglaló videót is, nézzétek:

Az este Forgács Attila gasztropszichológus szórakoztató előadásával kezdődött, aki az étel médiában betöltött szerepéről és üzenetéről mesélt. Dr.Guld Ádám médiakutató ezzel szemben kultúrtörténeti keretbe foglalta a gasztronómia mindenkori médiaszerepét, így bemutatva, milyen fejlődésen esett át az étkezés és az evésélmény egymással való, mediálisan közvetített megosztása. Míg kezdetben csak szóbeszéd által terjedtek receptek, a könyvnyomtatás és az írásos kultúra elterjedésével párhuzamosan megjelentek az első szakácskönyvek, melyeket aztán a 20. században előbb a televíziós műsorok, majd az internetes blogok váltottak fel.

Forgács Attila médiakutató és Dr. Guld Ádám médiakutató

Az esemény második félidejéhez érve egy nagyon izgalmas kerekasztal-beszélgetés vette kezdetétBánlaki D. Stella, a Forbes újságírója,Hering András, a Nosalty főszerkesztője,Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője, valamint Szauer Judit gasztro-kommunikációs tanácsadó részvételével. Az eszmecsere során szóba került a hírverseny jelentősége, a videós tartalmak egyre növekvő fontossága, a hírérték mibenléte, az eredetiség és az autentikus sztori keresése, valamint az egyre inkább telítődő fővárosi gasztropaletta nyújtotta nehézségek.

Hering András, a Nosalty főszerkesztője a kereksztal-beszélgetés résztvevőjeként

Az eseményen jelenlévő vendéglátósok hasznos tippeket kaptak az elkerülendő hibákról, és bepillantást nyerhettek a PR jelentőségébe. A beszélgetés végeztével lehetőség nyílt kérdezni a résztvevőktől, majd a vendégek az előcsarnokban kóstolhatták végig a Horizont háromféle waffelből állócanapé sandwich kóstolósorát.

A teltházas helyszín a budapesti Horizont volt

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...