A Piqniq Budapest mostanra biztos ponttá vált a fővárosi gasztroszcénában, mint rendezvénysorozat, ahová vállalkozók, marketingesek és újságírók egyaránt hazajárnak. Közösséget teremtenek a szó legősibb értelmében, ahol a jelenlévők egyszerre tanulnak egymástól és érzik egyenrangúnak magukat a többiekkel. A gasztronómia iránti szeretet a Horizont art deco tereiben nemcsak egy cifra frázis, hanem a szervező és a vendég közös szenvedélye, mestersége, mindennapi kenyere.
Az eseményről készítettünk egy rövid összefoglaló videót is, nézzétek:
Az este Forgács Attila gasztropszichológus szórakoztató előadásával kezdődött, aki az étel médiában betöltött szerepéről és üzenetéről mesélt. Dr.Guld Ádám médiakutató ezzel szemben kultúrtörténeti keretbe foglalta a gasztronómia mindenkori médiaszerepét, így bemutatva, milyen fejlődésen esett át az étkezés és az evésélmény egymással való, mediálisan közvetített megosztása. Míg kezdetben csak szóbeszéd által terjedtek receptek, a könyvnyomtatás és az írásos kultúra elterjedésével párhuzamosan megjelentek az első szakácskönyvek, melyeket aztán a 20. században előbb a televíziós műsorok, majd az internetes blogok váltottak fel.
Az esemény második félidejéhez érve egy nagyon izgalmas kerekasztal-beszélgetés vette kezdetétBánlaki D. Stella, a Forbes újságírója,Hering András, a Nosalty főszerkesztője,Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője, valamint Szauer Judit gasztro-kommunikációs tanácsadó részvételével. Az eszmecsere során szóba került a hírverseny jelentősége, a videós tartalmak egyre növekvő fontossága, a hírérték mibenléte, az eredetiség és az autentikus sztori keresése, valamint az egyre inkább telítődő fővárosi gasztropaletta nyújtotta nehézségek.
Az eseményen jelenlévő vendéglátósok hasznos tippeket kaptak az elkerülendő hibákról, és bepillantást nyerhettek a PR jelentőségébe. A beszélgetés végeztével lehetőség nyílt kérdezni a résztvevőktől, majd a vendégek az előcsarnokban kóstolhatták végig a Horizont háromféle waffelből állócanapé sandwich kóstolósorát.
Ezeket olvastad már?
Görcsleves, zsíros deszka és gyógyvíz – itt mennybe mennek a...
A budapesti SALT étterem megnyitotta az ajtaját, arra viszont aligha lehet felkészülni, amivel belépéskor találkozunk. Vigyázz: a nagyi főztje fine dining köntösben érkezik!
Macsuga Viktória10 badacsonyi étterem, amit télen is imádunk – a Gasztrohegy...
Hatalmas sikerrel zárult a a januári Vadászidény! tematikájú Gasztrohegy programsorozat. Badacsonyban többek között 10 étterem varázsolta el a látogatókat.
NosaltyMegtaláltuk az ország legtökéletesebb brassóiját!
Ízes, letagadhatatlanul magyaros fogások modern köntösben - ezt kínálja a budapesti KIOSK étterem, mely hibátlan fogásaival mostantól nem csak Pesten, de Budán is elérhető.
Hering AndrásA csirkepaprikás magasiskolája – 6 elegáns étterem, ahol érdemes kikérni...
Anya és a Nagymama csirkepaprikását nehéz felülmúlni, ez kétségtelen. Mi mégis tettünk egy próbát: vajon lehetséges étteremben legalább olyan jót enni, mint otthon?
Vass Adrienn