Így pakold meg a piknikkosaradat, hogy biztosan ne maradjatok éhesek

A jó idővel a piknikszezon is megérkezik, egy piknikkosarat azonban meglepően nehéz lehet összepakolni, ha az ember nem ért hozzá. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy mindenre felkészülj, amire fel kell.

Tervezd a menüt a helyszín és az időjárás szerint!

Jó ötletnek tűnhet egy könnyű salátát pakolni a strandra, de a helyszín alapján egészen biztos, hogy nem ez a legideálisabb étel – a strandon meleg van, kevés az árnyék, és az ilyenek nagyon hamar megromlanak. Figyelj arra, hogy az időjárásnak megfelelően válassz ételeket, és figyelj arra is, hová mentek pontosan, és mennyi időt lesztek ott!

Válaszd meg, miben tárolod az ételeket!

Nyilván nagyon jól néznek ki a hagyományos piknikkosarak, és a képeken jól is mutatnak, de praktikusság szempontjából nem a legszerencsésebbek. Ha tényleg finomakat akarsz enni, addig maradni, amíg jólesik, és igazán jót piknikezni, akkor hűtőtáska nélkül el se indulj! Ha ragaszkodsz az esztétikus megoldásokhoz, akkor a nem romlandó ételeket tárold a piknikkosárban, a romlandóknak pedig vigyél külön konténert!

Így pakold meg a piknikkosaradat, hogy biztosan ne maradjatok éhesek

Figyelj a hőmérsékletre!

Nincs rosszabb, mint egy langyos fröccs – ha vannak olyan ételek vagy italok, amelyek hidegen finomak, akkor azokat hűtsd be jóval a piknik előtt, így a helyszínen már csak szinten tartásra kell figyelned jégakkukkal vagy jégkockákkal. Az is jó trükk lehet, hogy lefagyasztod azokat a dolgokat, amiket le lehet (ásványvizet, egyes szendvicseket, joghurtot), így ha egy darabig nem fogyasztod el, kiolvadás után jéghidegen vár rád.

Quesadillas

Egyik chef ismerősöm készítette el ezt az ételt pár évvel ezelőtt, azóta szerepel a menünkön.  

Sabich

Tel Aviv egyik kedvenc szendvicse, rengeteg zöldséggel és közel-keleti ízekkel telepakolva. A mangószósz receptjét itt találod.

Figyelj oda a környezetre!

Lehet, hogy a műanyagtányérok a súlyuk miatt a legjobb megoldásnak tűnnek piknikezéshez, de a természetnek nem tesznek túl jót, ráadásul július 1-jével az Európai Unióban tilos is a forgalmazásuk.

Inkább válassz lebomló papírtányérokat, vagy olyan többször használatos, könnyű étkészletet, amit el tudsz vinni a piknik helyszínére úgy, hogy nem szakadsz meg közben.

Figyelj oda az apróságokra!

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha az ember rákészül egy jó pohár borra, a bornyitó meg otthon marad. Ne csak a legszükségesebbeket pakold, gondolj az evőeszközökre, szalvétákra, és a bornyitóhoz hasonló kiegészítőkre is, hogy teljes legyen az élmény!


Még több piknik:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...