3 piacot teszteltünk húsvét előtt - minket is megleptek az árkülönbségek

Nincsen már sok húsvétig, a bevásárlást pedig nem lehet elég korán elkezdeni, így első körben ellátogattunk három népszerű budapesti piacra, feltérképezni az árakat. 

A bevásárlást sosem lehet elég korán elkezdeni, főleg, amikor nagy főzésre készülünk, mert jön az egész család, és mindenki legalább 3 különböző fogást kér, és persze próbálunk mindenkinek a kedvére tenni. Ellátogattunk három népszerű budapesti piacra, hogy körbejárjuk az árakat.

  • FÉNY UTCAI PIAC
Fény utcai piac

A fény utcai piac nem éppen számít olcsó piacnak. Budán, a Rózsadomb lábánál lévő piac inkább a tehetősebb vásárlókra vár. Körbejártuk a piacot, és elmondhatjuk, hogy átlagosan drágább, mint a többi.

Megnéztük:

  • tojás: átlagosan 35-45 forint között mozgott darabja,
  • vöröshagyma:220 - 249 forint között kilója
  • paradicsom:kilója 1980 forint körül volt, de volt olyan árus, ahol 2480 forintba került
  • sonka: legolcsóbb 2199 forintba, a legdrágább 2799 forintba kerül

FŐVÁM TÉRI VÁSÁRCSARNOK

Vásárcsarnok

A fővám téri piac a turisták egyik kedvence, ezért azt gondolhatnánk, hogy hozzájuk alakították az árakat, de meglepődtünk, hogy nem is olyan drága.

Megnéztük:

  • tojás: átlagosan 35-40 forint között mozgott darabja
  • paradicsom: itt olcsóbb volt, csak 880 - 1200 forint között mozgott
  • sonka: a legolcsóbb itt 1200 forint, a legdrágább 2800 forint volt
  • vöröshagyma:148 - 250 forint között mozgott
  • répa:128 -198 forint között
  • LEHEL CSARNOK
Lehel csarnok

A Lehel piac sokak kedvence, így az sem maradhatott ki a listából, így ott is megnéztük a következő termékeket:

  • tojás: itt is ugyanannyi volt, 35-40 forint között mozgott
  • sonka: a legolcsóbb 1190 forintba, a legdrágább 2380 forintba került
  • vöröshagyma:198 - 220 forint között volt
  • paradicsom:itt is 1980 forint körül mozgott

Azt kell mondani, hogy piacon belül is elég nagy árkülönbségek vannak, így azt tudjuk ajánlani, hogy mielőtt megvennénk az első portékánkat, mindenképpen nézzünk körbe, és térképezzük fel az árakat.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...