Fullos petrezselyemsaláta, a nyárzáró kedvenc nem csak húsok mellé

Ha nem bírsz leállni a nyári saláták készítésével, akkor kisegítünk: hozunk még egy receptet így a szezon végére. Lényege a szemérmetlen mennyiségű friss petrezselyem, roppanós kiegészítője a paradicsom, az uborka és a hagymák, veleje a kuszkusz, koronája pedig a gránátalma, néhány pötty citrommal.

Valld, be, hogy a könnyed nyári ebédeknek nincs párja: az ember el-elcsábul néha a kolbásszal teli rakott krumplira, a tejfölös babgulyásra vagy a rántott húsra, de egy laza, friss, szezonális saláta, mellyel pont annyira laksz jó, hogy még ne nehezülj el, sokkal tutibb a nyári szezonban. Na de mi készüljön, a caprese, a joghurtos padlizsán vagy a görögsaláta után?

Segítünk egy pazar, közel-keleti beütésű recepttel: Gréti fullos petrezselyemsalátájával nem mindennap találkozol!

Fullos petrezselyemsaláta, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Bagdi Gréta

Ha kíváncsi vagy, miből készül a petrezselyemsaláta, már mondjuk is:

kerül bele friss kígyóuborka, napérlelte (koktél)paradicsom, lilahagyma, újhagyma, amit persze ki is hagyhatsz, de a lilát semmiképp!, kuszkusz, némi gránátalmamag, rengeteg aprított petrezselyem és friss citrom/lime + só, bors és olívaolaj.

Fullos petrezselyemsaláta, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Bagdi Gréta

Így lesz a legfinomabb a kuszkusz:

Használjunk azonos mennyiségű kuszkuszt és vizet, ez az arány, ami mellett a gabona képes magába szívni elég folyadékot, anélkül, hogy kemény maradna, vagy szétfőne.

Tegyük egy tálba a kuszkuszt, majd öntsük le azonos mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Takarjuk le egy tállal vagy fedővel, és hagyjuk nagyjából 5 percig állni. Ne felejtkezzünk meg róla, mert összeragad! Vegyük le róla a fedőt, majd egy villa segítségével lazítsuk fel. A tökéletes kuszkuszunk el is készült, itt az ideje felturbózni.

Fullos petrezselyemsaláta, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Bagdi Gréta

Lássuk a petrezselyemsaláta elkészítését!

A feladat pofonegyszerű: mossuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel őket picike kockákra. Közben "főzzük" meg a kuszkuszt: ehhez mindössze forró vízzel kell nyakon öntenünk, és pihentetnünk kb. öt-tíz percet. Keverjük össze a hozzávalókat egy szép nagy tálban, locsoljuk meg némi olívaolajjal, szórjuk meg a salátánkat a csodás, pink gránátalmamagokkal, majd pöttyintsünk rá friss citromlevet!

Tálald mondjuk ezek mellé:

Ecetes-sós sült burgonya

Ez a ropogós, sóval és ecettel sült „tört burgonya" egy extrább köret vagy akár önálló nassolnivaló az ínyenceknek. Nagyon egyszerű elkészíteni, és azon túl isteni finom! A ...

A fullos petrezselyemsaláta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...