Valld, be, hogy a könnyed nyári ebédeknek nincs párja: az ember el-elcsábul néha a kolbásszal teli rakott krumplira, a tejfölös babgulyásra vagy a rántott húsra, de egy laza, friss, szezonális saláta, mellyel pont annyira laksz jó, hogy még ne nehezülj el, sokkal tutibb a nyári szezonban. Na de mi készüljön, a caprese, a joghurtos padlizsán vagy a görögsaláta után?
Segítünk egy pazar, közel-keleti beütésű recepttel: Gréti fullos petrezselyemsalátájával nem mindennap találkozol!
Ha kíváncsi vagy, miből készül a petrezselyemsaláta, már mondjuk is:
kerül bele friss kígyóuborka, napérlelte (koktél)paradicsom, lilahagyma, újhagyma, amit persze ki is hagyhatsz, de a lilát semmiképp!, kuszkusz, némi gránátalmamag, rengeteg aprított petrezselyem és friss citrom/lime + só, bors és olívaolaj.
Így lesz a legfinomabb a kuszkusz:
Használjunk azonos mennyiségű kuszkuszt és vizet, ez az arány, ami mellett a gabona képes magába szívni elég folyadékot, anélkül, hogy kemény maradna, vagy szétfőne.
Tegyük egy tálba a kuszkuszt, majd öntsük le azonos mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Takarjuk le egy tállal vagy fedővel, és hagyjuk nagyjából 5 percig állni. Ne felejtkezzünk meg róla, mert összeragad! Vegyük le róla a fedőt, majd egy villa segítségével lazítsuk fel. A tökéletes kuszkuszunk el is készült, itt az ideje felturbózni.
Lássuk a petrezselyemsaláta elkészítését!
A feladat pofonegyszerű: mossuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel őket picike kockákra. Közben "főzzük" meg a kuszkuszt: ehhez mindössze forró vízzel kell nyakon öntenünk, és pihentetnünk kb. öt-tíz percet. Keverjük össze a hozzávalókat egy szép nagy tálban, locsoljuk meg némi olívaolajjal, szórjuk meg a salátánkat a csodás, pink gránátalmamagokkal, majd pöttyintsünk rá friss citromlevet!
Tálald mondjuk ezek mellé:
A fullos petrezselyemsaláta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több zamatos recept itt vár: