Fullos petrezselyemsaláta, a nyárzáró kedvenc nem csak húsok mellé

Ha nem bírsz leállni a nyári saláták készítésével, akkor kisegítünk: hozunk még egy receptet így a szezon végére. Lényege a szemérmetlen mennyiségű friss petrezselyem, roppanós kiegészítője a paradicsom, az uborka és a hagymák, veleje a kuszkusz, koronája pedig a gránátalma, néhány pötty citrommal.

Valld, be, hogy a könnyed nyári ebédeknek nincs párja: az ember el-elcsábul néha a kolbásszal teli rakott krumplira, a tejfölös babgulyásra vagy a rántott húsra, de egy laza, friss, szezonális saláta, mellyel pont annyira laksz jó, hogy még ne nehezülj el, sokkal tutibb a nyári szezonban. Na de mi készüljön, a caprese, a joghurtos padlizsán vagy a görögsaláta után?

Segítünk egy pazar, közel-keleti beütésű recepttel: Gréti fullos petrezselyemsalátájával nem mindennap találkozol!

Fullos petrezselyemsaláta, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Bagdi Gréta

Ha kíváncsi vagy, miből készül a petrezselyemsaláta, már mondjuk is:

kerül bele friss kígyóuborka, napérlelte (koktél)paradicsom, lilahagyma, újhagyma, amit persze ki is hagyhatsz, de a lilát semmiképp!, kuszkusz, némi gránátalmamag, rengeteg aprított petrezselyem és friss citrom/lime + só, bors és olívaolaj.

Fullos petrezselyemsaláta, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Bagdi Gréta

Így lesz a legfinomabb a kuszkusz:

Használjunk azonos mennyiségű kuszkuszt és vizet, ez az arány, ami mellett a gabona képes magába szívni elég folyadékot, anélkül, hogy kemény maradna, vagy szétfőne.

Tegyük egy tálba a kuszkuszt, majd öntsük le azonos mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Takarjuk le egy tállal vagy fedővel, és hagyjuk nagyjából 5 percig állni. Ne felejtkezzünk meg róla, mert összeragad! Vegyük le róla a fedőt, majd egy villa segítségével lazítsuk fel. A tökéletes kuszkuszunk el is készült, itt az ideje felturbózni.

Fullos petrezselyemsaláta, teljes recept a képen! / Recept és fotók: Bagdi Gréta

Lássuk a petrezselyemsaláta elkészítését!

A feladat pofonegyszerű: mossuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel őket picike kockákra. Közben "főzzük" meg a kuszkuszt: ehhez mindössze forró vízzel kell nyakon öntenünk, és pihentetnünk kb. öt-tíz percet. Keverjük össze a hozzávalókat egy szép nagy tálban, locsoljuk meg némi olívaolajjal, szórjuk meg a salátánkat a csodás, pink gránátalmamagokkal, majd pöttyintsünk rá friss citromlevet!

Tálald mondjuk ezek mellé:

A fullos petrezselyemsaláta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Címlapról ajánljuk

További cikkek