Ekkortól lesznek visszaválthatóak a PET-palackok nálunk

Biztató, hogy végre kitűzték a dátumot: úgy fest, bár 2024. januárjáig kell várnunk, de végül nálunk is visszaválthatóak lesznek a PET-palackok.

Jó hírt adott közre a Greenpeace: a kormány ígérete szerint Magyarországon 2024. január elsejétől kötelezően visszaválthatóak lesznek az eldobható italcsomagolások, ennek értelmében a PET-palackok és az alumínium dobozok is.

2024. január 1-je a bűvös dátum

Tudtad?

Magyarországon negyedóra alatt több mint 40 ezer PET-palack fogy, éppen ezért egy ennyi palackot tartalmazó ajándékcsomagot küldött a Greenpeace Magyarország Palkovics László környezetvédelemért és hulladékgazdálkodásért felelős miniszternek még a nyáron, egy petícióval együtt, melyben:

55 ezren kérik a kormánytól, hogy tegyék kötelezővé az eldobható italcsomagolások teljes körű újrahasznosítását, illetve kötelezzék a gyártókat és forgalmazókat a visszaváltható, újratölthető csomagolások alkalmazására

– írja a Sokszínű Vidék.

A Greenpeace ezek után levelet is írt a miniszternek, a válaszból pedig kiderült: a kötelező visszaváltási rendszert valóban bevezetik, hatályba lépési dátuma pedig nem más, mint 2024. január 1-je.

A dátum sajnos még elég messze van, főleg a tervezett 2023-as megcélzott dátumhoz képest, de ennek is örülni kell.


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...