Perec, rántott hús, feketeerdő-torta - a német konyha 7 kincse

Nem ismered a német konyha alapételeit, vagy csak szimplán rossz véleménnyel vagy róla? Bebizonyítjuk, hogy a német gasztronómia szuper fogásokat rejt!

Hústekercs

A Rindsrouladen, azaz hústekercs szalonna, hagyma és gyakran savanyúság köré tekert marhahús, amit szívesen tálalnak párolt vörös káposztával, Rotkohllal.

Rántott hús

A német konyhában ismerős gyöngyszemekre is bukkanhatsz. A Schnitzel csirkéből, sertésből vagy a leggyakrabban borjúból készült rántott hús.

Perec

A perecet nem csak mi, magyarok szeretjük, hanem a németek is, a Bretzel azonban a magyar perecnél puhább belsőt és ropogós külsejű péksüteményt takar.

Feketeerdő-torta

A Schwarzwälder kirschtorte, azaz a Fekete-erdő torta valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, hiszen a hazai cukrászdákban is megtalálhatóak. A sütemény fő hozzávalói a csokoládé, a meggy és a tejszínhab.

Kolbász

A kolbásznak komoly hagyománya van Németországban. A borjúhúsból készült müncheni „fehér” kolbásztól a modern változatokig, mint például a berlini currys kolbász minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere.

TIPP: A kolbászok mellé próbáld ki a Kartoffelsalatot, a német burgonyasalátát, ami ecettel és mustárral készül.

Spätzle

A Spätzle, a híres sajtos tészta megbolondítva egy kis szalonnával, hagymával, ami leginkább Baden-Württemberg tartományban kedvelt.

Sauerbraten

Tipikus vasárnapi ebéd a vidéken a Sauerbraten, amely sertés- vagy marhahúsból készül, a húst napokig pácolják boros, fűszeres, ecetes, mustáros pácban, majd megpirítják és sütőben főzik, végül egy édes-savanyú mazsolás szósszal tálalják.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek