Perec, rántott hús, feketeerdő-torta - a német konyha 7 kincse

Nem ismered a német konyha alapételeit, vagy csak szimplán rossz véleménnyel vagy róla? Bebizonyítjuk, hogy a német gasztronómia szuper fogásokat rejt!

Hústekercs

A Rindsrouladen, azaz hústekercs szalonna, hagyma és gyakran savanyúság köré tekert marhahús, amit szívesen tálalnak párolt vörös káposztával, Rotkohllal.

Rántott hús

A német konyhában ismerős gyöngyszemekre is bukkanhatsz. A Schnitzel csirkéből, sertésből vagy a leggyakrabban borjúból készült rántott hús.

Íróban pácolt rántott hús

A rántott hús a vasárnap méltán szeretett kedvence. Viszont érdekes módon ezt a nagyon egyszerű ételt is lehet még finomabban elkészíteni, mint ahogy eddig gondoltuk. Ehhez pedig csak ...

Perec

A perecet nem csak mi, magyarok szeretjük, hanem a németek is, a Bretzel azonban a magyar perecnél puhább belsőt és ropogós külsejű péksüteményt takar.

Bajor lúgos sörperec

Oktoberfest van Németországban, ennek örömére készültek ezek a klasszikus bajos sörperecek. Ebből az adagból 16 tenyérnyi perec lesz.

Feketeerdő-torta

A Schwarzwälder kirschtorte, azaz a Fekete-erdő torta valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, hiszen a hazai cukrászdákban is megtalálhatóak. A sütemény fő hozzávalói a csokoládé, a meggy és a tejszínhab.

Kolbász

A kolbásznak komoly hagyománya van Németországban. A borjúhúsból készült müncheni „fehér” kolbásztól a modern változatokig, mint például a berlini currys kolbász minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere.

TIPP: A kolbászok mellé próbáld ki a Kartoffelsalatot, a német burgonyasalátát, ami ecettel és mustárral készül.

Spätzle

A Spätzle, a híres sajtos tészta megbolondítva egy kis szalonnával, hagymával, ami leginkább Baden-Württemberg tartományban kedvelt.

Sauerbraten

Tipikus vasárnapi ebéd a vidéken a Sauerbraten, amely sertés- vagy marhahúsból készül, a húst napokig pácolják boros, fűszeres, ecetes, mustáros pácban, majd megpirítják és sütőben főzik, végül egy édes-savanyú mazsolás szósszal tálalják.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...