Pénz nélkül a hónap végén - eláruljuk, mit ettünk akkor, amikor minden kötél szakadt, vagy spórolni akartunk

Egészen elképesztő ételkreációkat is ki tudtunk találni, amikor pénz szűkében voltunk. Néha viszont a legegyszerűbb megoldások segítettek átvészelni egy nehéz időszakot.

Szerkesztőségünk tagjai is kerültek már olyan helyzetbe, hogy valamilyen váratlan kiadás miatt jobban meg kellett húzniuk a nadrágszíjat a hónap végén. Sokan közülünk laktak kollégiumban egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik közben, így ismerős számukra a helyzet, amikor elfogy a diákmunkából szerzett fizetés, vagy az otthonról kapott zsebpénz, ösztöndíj. Enni viszont ilyen helyzetekben is kell.

Legtöbbünk ilyenkor a vésztartalékhoz nyúl. A szekrényben található konzervekhez, maradék tésztákhoz, illetve a fagyasztóban található zöldségekhez, húsokhoz. Ilyen helyzetekben születnek a legegyszerűbb, de néha a legfurább kajakombinációk is. Összegyűjtöttük, milyen ételeket ettek a szerkesztőségünk tagjai, amikor már minden kötél szakadt, vagy meg kellett húzni a nadrágszíját.

Mindig életmentő instant leves

Az abszolút első helyezett nálunk a zacskós leves lett, ebből is a nagyon olcsó tésztás fajta. Több szempontból is jó választás lehet. Egyrészt olcsó, a diszkontokban néha 59-79 forint egy zacskóval, másrészt viszonylag laktató is a tészta miatt. Ha pedig van egy maradék borsókonzervünk, vagy egy darab sárgarépánk, fel is dobhatjuk az unalmas tésztás levest. Bátran kísérletezhetünk vele. Néhány hete az ízHUSZÁROSOK is így tettek.

Leveskockás leves cérnametélttel

Ha már leves, akkor itt egy másik variáció. Ha van a konyhaszekrényben leveskocka, és némi maradék cérnametélt, akkor pár perc alatt jöhet is az instant leves. Sós lesz is műízű, de legalább valami felmelegít minket a hűvös napokon.

Mikrós tojás vegetával

Teljesen bizarr párosítás, de egy egyetemistának életmentő lehet, ha nincs se gáz se sütő a közelében, csak egy mikró a koliszobában. A tojást fel kell verni egy bögrében némi vegetával, és már mehet is az egész a mikróba. Körülbelül 2 perc alatt kész a rántotta.

Zsemlébe tömködött chips

Nem szeretnénk részletezni. Ha van egy kis vaj a hűtőben, az is mehet bele.

Fokhagymás pirítós margarinnal

Alapétel. A margarin olcsó, a fokhagyma olcsó. A pirítóst készíthetjük egy serpenyőben is, ha nincs pirítós sütőnk. Reggelire és vacsorára is tökéletes.

Kenyér majonézzel

Ugyanez működik ketchuppal is. Esetleg ha van otthon egy darab tojás még, akkor csinálhatunk bundás kenyeret, és arra is tolhatjuk a ketchupot.

Munkás szendvics

Ha nem akarsz sokat költeni reggelire és vacsorára, akkor a munkás szendvics is egy nagyon jó megoldás. Zsömle széttép, bele 5dkg parizer, paprika széttép, bele a fele, összehajt, megesz. Mellé jöhet a zacsis kakaó, aminek a sarkát a fogaiddal harapod le.

Virslit mindenbe

Minden húst helyettesítő csodatáp.Carbonaraba, bolognaiba, rántottába, instant levesbe, magában nyersen, akárhogy ehető. Válasszuk a magasabb hústartalmúakat. Néhány akár két hónapig is eláll, ezért érdemes elraktározni.

via GIPHY

Ketchupos spagetti

Maradék tészta mindig van otthon, és talán ketchup is, vagy egy paradicsomkonzerv. Ha sajtra már nem is telik, ebből is készíthetünk egy életmentő ebédet.

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...