A mikrobiológus elárulta, mi történik, ha penészes ételt eszel

Megjelent egy kis szürkés penész a hűtőben lapuló sajton? Szerinted mi a helyes teendő ebben az esetben? Elég csak levagdosni róla a penészes részt, vagy az egészet ki kell dobni? Egy mikrobiológus most végre lerántotta a leplet az igazságról... Ha nem szeretnél komoly betegséget összeszedni, akkor jobb, ha erről te is tudsz!

A nagymamáinktól még azt lestük el a konyhában, hogy ha valami kicsit penészes, akkor az még ehető, hiszen elég csupán levágni róla a kérdéses részeket, és már majszolhatjuk is. Ez azonban egyáltalán nem igaz, sőt komoly egészségügyi kockázattal jár, ha penészes ételeket eszel.

A mikrobiológus elárulta, mi történik, ha penészes ételt eszel

A @microbiologywes nevű mikrobiológus a TikTok-on hívta fel a figyelmet arra, hogy: „a penész és a gomba nemcsak az ételek külső felületén képes életben maradni és spórákat kibocsátani, hanem az élelmiszer belsejében is"

@microbiologywes #stitch with @Cheeses3xdeath And no. I don't care that you didn't get sick. I don't care if you do this regularly. It's very unsafe and can make people extremely sick. If your food has obvious signs of spoilage. Throw. It. Out. #microbiologywes ♬ Make It Better (Instrumental) - Anderson .Paak

„Egyáltalán nem biztonságos megenni ezeket az ételeket, mert komolyan megbetegíthetnek. Ha az étel nyilvánvalóan penészes, akkor azonnal dobd ki!" - mondta. És hozzátette, hogy akkor sem biztonságos megenni a penésztől megszabadított élelmiszert, ha utána azt megfőzzük.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...