A mikrobiológus elárulta, mi történik, ha penészes ételt eszel

Megjelent egy kis szürkés penész a hűtőben lapuló sajton? Szerinted mi a helyes teendő ebben az esetben? Elég csak levagdosni róla a penészes részt, vagy az egészet ki kell dobni? Egy mikrobiológus most végre lerántotta a leplet az igazságról... Ha nem szeretnél komoly betegséget összeszedni, akkor jobb, ha erről te is tudsz!

A nagymamáinktól még azt lestük el a konyhában, hogy ha valami kicsit penészes, akkor az még ehető, hiszen elég csupán levágni róla a kérdéses részeket, és már majszolhatjuk is. Ez azonban egyáltalán nem igaz, sőt komoly egészségügyi kockázattal jár, ha penészes ételeket eszel.

A mikrobiológus elárulta, mi történik, ha penészes ételt eszel

A @microbiologywes nevű mikrobiológus a TikTok-on hívta fel a figyelmet arra, hogy: „a penész és a gomba nemcsak az ételek külső felületén képes életben maradni és spórákat kibocsátani, hanem az élelmiszer belsejében is"

@microbiologywes #stitch with @Cheeses3xdeath And no. I don't care that you didn't get sick. I don't care if you do this regularly. It's very unsafe and can make people extremely sick. If your food has obvious signs of spoilage. Throw. It. Out. #microbiologywes ♬ Make It Better (Instrumental) - Anderson .Paak

„Egyáltalán nem biztonságos megenni ezeket az ételeket, mert komolyan megbetegíthetnek. Ha az étel nyilvánvalóan penészes, akkor azonnal dobd ki!" - mondta. És hozzátette, hogy akkor sem biztonságos megenni a penésztől megszabadított élelmiszert, ha utána azt megfőzzük.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Címlapról ajánljuk