Ételek, melyeket penészesen is megehetsz

Bizony, vannak olyan ételek, melyeknek nem árt a penész, és ha leszedjük róla, akkor bátran megehetjük.

Mindig is vita tárgyát képezte, hogy ehetőek-e még azok az élelmiszerek, melyeken megjelentek a penészfoltok. Sokan azonnal a kukába dobják, mások azonban levágják vagy lekapargatják ezeket a részeket, és nyugodt szívvel elfogyasztják. Sylvia Anderson élelmiszer-biztonsági szakember elárulja, mely penészes ételeket fogyaszthatjuk el biztonsággal.

Ételek, melyeket penészesen is megehetsz

Ha levágjuk a penészt egy ételről, akkor hagyjunk bőven rá legalább két-három centi pluszt

– mondta a szakértő, aki azt is hozzátette, hogy nagyon fontos, hogy a kés semmiképpen se érjen a penészes részhez.

Mint kiderült gyümölcsökről, zöldségekről, kemény sajtokról és kemény szalámikról nyugodtan levághatjuk a penészt.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...