A penész megjelenése azt jelenti, hogy az ételünk romlásnak indult, ezért, ha meglátjuk, általában rögtön ki is dobjuk. A Huffington Post összeállítása szerint viszont van pár olyan élelmiszer, amit minden kockázat nélkül meg lehet menteni az enyészettől.
Nem minden esetben leszünk rosszul a penésztől, gondoljatok a kéksajtra, a sajttálak ünnepelt sztárjára, melynek a penész adja a pikantériáját, és mégis megesszük. Na, jó ez nemes penész, ami ehető, mondhatnátok, de tényleg van olyan eset, amikor attól a csúnya penésztől sem kell tartanunk, ami az ételünk tetején felbukkan. Egy kanyarintással meg tudunk szabadulni tőle, és az ételünk ép részeit nyugodtan felhasználhatjuk.
Kattints a képre, hogy megtudd, mely ételeket eheted meg penészesen is
Kemény sajtok
Nem gyakori, mert imádjuk, de ha véletlenül megmarad egy darab sajt a hűtőben, és képződik rajta egy kicsi penészfolt, akkor egy nála nagyobb körben, tehát az ép félből is kivágva kapjuk le a romlott részt, a maradékot pedig megehetjük. Egy dologra figyeljünk oda: a kés csak az ép résszel érintkezzen, ne kenjük át vele a penészt!
Még több érdekes cikk: