Ételek, melyeket megehetsz akkor is, ha penészesek

Van pár étel, amiről ha levágod vagy lekanalazod azt a picike penészfoltot, simán elfogyaszthatod, nem lesz tőle semmi bajod. Mutatjuk, melyek ezek.

A penész megjelenése azt jelenti, hogy az ételünk romlásnak indult, ezért, ha meglátjuk, általában rögtön ki is dobjuk. A Huffington Post összeállítása szerint viszont van pár olyan élelmiszer, amit minden kockázat nélkül meg lehet menteni az enyészettől.

Nem minden esetben leszünk rosszul a penésztől, gondoljatok a kéksajtra, a sajttálak ünnepelt sztárjára, melynek a penész adja a pikantériáját, és mégis megesszük. Na, jó ez nemes penész, ami ehető, mondhatnátok, de tényleg van olyan eset, amikor attól a csúnya penésztől sem kell tartanunk, ami az ételünk tetején felbukkan. Egy kanyarintással meg tudunk szabadulni tőle, és az ételünk ép részeit nyugodtan felhasználhatjuk.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...