Ételek, melyeket megehetsz akkor is, ha penészesek

Van pár étel, amiről ha levágod vagy lekanalazod azt a picike penészfoltot, simán elfogyaszthatod, nem lesz tőle semmi bajod. Mutatjuk, melyek ezek.

A penész megjelenése azt jelenti, hogy az ételünk romlásnak indult, ezért, ha meglátjuk, általában rögtön ki is dobjuk. A Huffington Post összeállítása szerint viszont van pár olyan élelmiszer, amit minden kockázat nélkül meg lehet menteni az enyészettől.

Nem minden esetben leszünk rosszul a penésztől, gondoljatok a kéksajtra, a sajttálak ünnepelt sztárjára, melynek a penész adja a pikantériáját, és mégis megesszük. Na, jó ez nemes penész, ami ehető, mondhatnátok, de tényleg van olyan eset, amikor attól a csúnya penésztől sem kell tartanunk, ami az ételünk tetején felbukkan. Egy kanyarintással meg tudunk szabadulni tőle, és az ételünk ép részeit nyugodtan felhasználhatjuk.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!