6 péktermék, ami sokkal hajlamosabb a kiszáradásra

Talán nincs is szomorúbb helyzet annál, mint amikor a frissen vásárolt péktermék idő előtt megszárad, megszikkad, megpunnyad. Érdekes módon nem minden kenyérféle és péksüti viselkedik egyformán: alább a kifejezetten kényesek következnek.

A legtöbb péktermék frissen a legfinomabb, persze az élet általában úgy hozza, hogy az azonnali elfogyasztás nem mindig lehetséges. Ilyenkor pedig, a rövidebb vagy hosszabb tárolás során, bizony meggátolhatatlan az állagbeli romlás: ami korábban ropogós volt, az puha és szottyadt lesz, a légies-levegős belsők pedig hamar kiszáradnak. Talán kétszer annyira, ha éppen az alábbi péktermékekről van szó.

Nézd meg galériánkban a kiszáradásra hajlamos péktermékeket, kattints a képre a listáért!

Ha inkább elkészítenéd házilag:

Házi vajas croissant

A három napos croissant története avagy a tantrikus croissant. Nem hiába nem foglalkoztam eddig croisssant készítéssel, azért azzal tisztában voltam, hogy megugorja a muffin készítési ...

Diós csigák

Minden magyar gyerekkori kedvence, a kakaós csiga után szabadon, íme egy szintén népszerű összetevőből álló péksütemény: a diós csiga. A ropogós leveles tészta szaftos, mazsolás ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!