6 péktermék, ami sokkal hajlamosabb a kiszáradásra
Talán nincs is szomorúbb helyzet annál, mint amikor a frissen vásárolt péktermék idő előtt megszárad, megszikkad, megpunnyad. Érdekes módon nem minden kenyérféle és péksüti viselkedik egyformán: alább a kifejezetten kényesek következnek.
A legtöbb péktermék frissen a legfinomabb, persze az élet általában úgy hozza, hogy az azonnali elfogyasztás nem mindig lehetséges. Ilyenkor pedig, a rövidebb vagy hosszabb tárolás során, bizony meggátolhatatlan az állagbeli romlás: ami korábban ropogós volt, az puha és szottyadt lesz, a légies-levegős belsők pedig hamar kiszáradnak. Talán kétszer annyira, ha éppen az alábbi péktermékekről van szó.
Nézd meg galériánkban a kiszáradásra hajlamos péktermékeket, kattints a képre a listáért!
6 fotó
Ha inkább elkészítenéd házilag:
töpörtyűs pogácsa
A pogácsa az a vendégváró, ami sose maradhat le az asztalunkról, a töpörtyűs verzió pedig az egyik legkelendőbb, és konkrétan függőséget okoz. Langyosan, egy nagy pohár hideg tejjel ...
croissant
A három napos croissant története avagy a tantrikus croissant. Nem hiába nem foglalkoztam eddig croisssant készítéssel, azért azzal tisztában voltam, hogy megugorja a muffin készítési ...
diós süti
Minden magyar gyerekkori kedvence, a kakaós csiga után szabadon, íme egy szintén népszerű összetevőből álló péksütemény: a diós csiga. A ropogós leveles tészta szaftos, mazsolás ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!