Ismét komoly drágulás várható a pékségekben

Ismét drágulnak a péktermékek, ugyanis igencsak megemelik a malmok a liszt árát.

Tovább folytatódik az élelmiszerárak emelkedése az új évben is, januárban ugyanis 10-15 százalékkal tovább emelik a liszt árát a malmok. A pékek egyelőre nem tudják, milyen áremelésekre kényszerülnek. A kenyéráraknak rendesen betett a koronavírus-járvány, a KSH elemzése szerint ugyanis tavaly már 433 forintba került átlagosan egy kiló kenyér Magyarországon. Ez mintegy 40 százalékos emelkedést jelent a koronavírust megelőző évhez képest – írja az RTL.hu.

Ismét komoly drágulás várható a pékségekben

Lakatos Zoltán, a Gabonafeldolgozók Szövetségének tagozati elnöke szerint egy tonna búza körülbelül 100 ezer forintba kerül, kétszer annyiba, mint tavaly ilyenkor. Az elnök szerint a liszt ára 10-15 százalékkal nőhet, amiben a forint gyengülése is komoly szerepet játszik.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...