Súlyosan szennyezett pékséget záratott be a Nébih

Cigarettacsikkek, mocsok, nyomonkövethetetlen élelmiszerek és higiéniai hiányosságok miatt záratott be azonnal hatállyal egy Pest vármegyei pékséget a Nébih.

Egy Pest vármegyei pékségben és cukrászüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az egységben súlyos higiéniai problémákba ütköztek, és többek között mintegy egy tonna nem nyomonkövethető illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A pékség működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A problémák a következők voltak:

  • a pékség rendezetlen és takarítatlan volt, és számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak a helyszínen
  • az üzem több helyiségében nem működött a világítása
  • a helyiségek fala, mennyezete és padozata egyaránt szennyezett volt
  • a dagasztó helyiség hűtött munkapultja kívül-belül erősen szennyezett, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós regálok (melyeket sütemény tárolására használnak) piszkosak és rozsdásak voltak
  • a zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, ráadásul abban és az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak
  • a dolgozók nem viseltek megfelelő munkaruházatot
  • nem volt érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálatuk sem 
  • a jogszabály által előírt dokumentációs rendszert nem működtették

A felügyelők az ellenőrzés során 961 kg nem nyomonkövethető és lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert (melyek között több éve lejárt termék is volt) találtak.

Az érintett élelmiszereket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, továbbá azok forgalomba hozatalát és felhasználását megtiltották. Az ellenőrök az egységben előállított, még érvényes lejárati idejű élelmiszereket is visszahívták a forgalomból. 

A pékség működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A vállalkozás adatai itt elérhetőek.

Forrásunk volt: Nébih

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...