Sütni tanítja a roma gyerekeket Alex, a pék alapítványa

Péktanfolyam, sportesemények, strand, közös főzés, iskolára való felkészülés. Alex, a pék és alapítványa roma gyerekeket nyaraltatott, kezdeményezése pedig ősszel és télen sem áll le.

Roma gyermekeken segít Alex, a pék és alapítványa, a Sütni jó!. A Sokszínűvidék már többször is írt a roma pékről és nemes küldetéséről, melynek célja, hogy elhivatottan támogassa a nehéz sorsú roma gyerekeket.

Alex és a gyerekek / Forrás

Strandolás, mozi, finomságok, sportverseny, közös főzés, péktanfolyam – minden volt az idei nyáron, amikor Alex, a pék ismét elvitte nyaralni roma tanítványait. Az iskolai időszakra is felkészültek, sőt, tanpékséget is létrehoztak.

Idén sokkal több nyári programot tudtunk rendezni, mint tavaly. Sikerül elvinnem 30 gyereket a miskolci vadasparkba, akik még soha nem jártak ott. Az egyik nagy közös rendezvényünk az egészségnap volt, ahol napközben sport- és váltóversenyeket rendeztünk és 10 fajta gyümölcsről tartottunk előadást, természetesen kóstolóval, a nap végén pedig babgulyást főztünk, amire a hozzátartozókat is vendégül láttuk

– mesélte Alex.

A tanpékségben már reggel hatkor elkezdték a munkát a gyerekekkel, és délig sütöttek. Az oktatás során megismerkedtek a búzaszem felépítésével és a liszt, a tészta viselkedésével. A kisült péksüteményeket mindenki hazavihette.

A kis pékek / Forrás

Felajánlások is érkeztek

Az adományokból kicserélték a nyílászárókat a tanpékségben, és kaptak egy hűt-fűtő klímát, így már télen sem állnak le a foglalkozások.

Alex és a Sütnijó! alapítvány tovább járja az országot, és sütésekkel egybekötött programokat szervez.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...