Sütni tanítja a roma gyerekeket Alex, a pék alapítványa

Péktanfolyam, sportesemények, strand, közös főzés, iskolára való felkészülés. Alex, a pék és alapítványa roma gyerekeket nyaraltatott, kezdeményezése pedig ősszel és télen sem áll le.

Roma gyermekeken segít Alex, a pék és alapítványa, a Sütni jó!. A Sokszínűvidék már többször is írt a roma pékről és nemes küldetéséről, melynek célja, hogy elhivatottan támogassa a nehéz sorsú roma gyerekeket.

Alex és a gyerekek / Forrás

Strandolás, mozi, finomságok, sportverseny, közös főzés, péktanfolyam – minden volt az idei nyáron, amikor Alex, a pék ismét elvitte nyaralni roma tanítványait. Az iskolai időszakra is felkészültek, sőt, tanpékséget is létrehoztak.

Idén sokkal több nyári programot tudtunk rendezni, mint tavaly. Sikerül elvinnem 30 gyereket a miskolci vadasparkba, akik még soha nem jártak ott. Az egyik nagy közös rendezvényünk az egészségnap volt, ahol napközben sport- és váltóversenyeket rendeztünk és 10 fajta gyümölcsről tartottunk előadást, természetesen kóstolóval, a nap végén pedig babgulyást főztünk, amire a hozzátartozókat is vendégül láttuk

– mesélte Alex.

A tanpékségben már reggel hatkor elkezdték a munkát a gyerekekkel, és délig sütöttek. Az oktatás során megismerkedtek a búzaszem felépítésével és a liszt, a tészta viselkedésével. A kisült péksüteményeket mindenki hazavihette.

A kis pékek / Forrás

Felajánlások is érkeztek

Az adományokból kicserélték a nyílászárókat a tanpékségben, és kaptak egy hűt-fűtő klímát, így már télen sem állnak le a foglalkozások.

Alex és a Sütnijó! alapítvány tovább járja az országot, és sütésekkel egybekötött programokat szervez.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek