20 izgalmas hellyel vár Pécs, ahol ehetsz, ihatsz és feltöltődhetsz

Aki járt már Pécsett, az tudja, hogy a városnak olyan bája van, ami miatt később újra és újra visszatérésre ösztönöz. Aki ezzel szemben még nem járt a mediterrán hangulatú településen, annak lehet, hogy épp csak egy minimális ösztönzésre lesz szüksége ahhoz, hogy végre ellátogasson a művészet, gasztronómia és látnivalók kellemes ötvözetét felmutató városba. Ebben pedig segítségére lesz a Piqniq Budapest legújabb kampánya, amely Pécs minden zegét és zugát feltárja a kíváncsiak szeme előtt.

A fejlődés nagyon látványos: ma már mindegy, hogy az évnek melyik szakaszában érkezünk, hiszen nemcsak hangulatos teraszok, kitelepülések és klasszikus vendéglátóegységek várják az idelátogatót, de egy tökéletes villásreggeliért, hibátlan kovászos kenyérért, nápolyi és római stílusú pizzáért, vagy épp újhullámos fermentált üdítőért se kell a szomszédba menni. És hogy mi az oka a fellendülésnek? A közönség növekvő érdeklődése és az új irányzatokra való nyitottság mellett az, hogy az étel és ital köré szerveződő helyi közösség ahol lehet, összefog, és együtt dolgozik a pécsi gasztrokultúra előmozdításáért.

Pécsre idén a gasztró miatt kell menni / Fotó: Horpáczi Dávid

Nem véletlen, hogy a városvezetés által indított turizmusélénkítő kampány, a Pécs Nyitva egyik alappillére is a sokszínű, egyedi, fenntarthatóságra és összefogásra épülő helyi gasztronómia.

A programhoz kapcsolódva a Piqniq Budapest is segíti ezt az összefogást – a platform gasztronómiai szakértői nemrég a Bakancslista Magyarország bloggerét, Galambos-Parti Reginát kalauzolták a nyüzsgő belváros felkapott helyeitől a városszél rejtett kincseiig.

A helyi gasztroközösségek ösztönzését és a pécsi gasztronómia egyedi arcának kiemelését célzó túra keretében 3 nap leforgása alatt 20 izgalmas helyet fedeztek fel: jártak kovászos pékségben, borbárban, többgenerációs kultkikötőben és az ország közönségkedvenc kávépörkölőjében is – csupa olyan helyen, amiért akár önmagában is érdemes Pécsre utazni.

A fejlődés nagyon látványos / Fotó: Horpáczi Dávid

A látogatásokból született hangulatos videósorozat a kampány aloldalán érhető el, azok számára pedig, akik nagy dózisban vennék magukhoz mindazt, amitől igazán különleges, szerethető és előremutató a pécsi gasztró, kihagyhatatlan nyári program az augusztus 18-21 között megrendezésre kerülő gourmet piknik, a Pécsi Szelet. A rendezvényen – melyre Pécs egyik legszebb városrészében, a Múzeum utcában kerül sor – cukrászdák, éttermek, kávézók és a nekik beszállító helyi termelők egyaránt képviseltetik magukat, hogy bemutassák Baranya legfinomabb ízeit és az ízek köré szerveződő inspiráló közösséget.

További információk a kampány aloldalán!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...