Pazar vendéglátás pazarlás nélkül

Az élelmiszer-hulladék formái változatosan tűnnek fel bolygónk palettáján, azonban ugyanannyi a megoldások száma is, amivel apaszthatjuk eme áradatot. Itt egy újabb tipp!

A kereskedelemben és a termelésben keletkező, kereskedelmi forgalomba nem hozható, vagy onnan kikerülő termékekkel a Magyar Élelmiszerbank már évek óta foglalkozik, a jó minőségű árukat partnerszervezetein keresztül az arra rászorulókhoz juttatja.

Aprónak épp nem mondható azonban az a 10,56 millió tonna élelmiszer, amit a vendéglátóipar bocsájt ki, mint élelmiszerhulladékot. Ebbe beletartoznak a feldolgozásra és/vagy felhasználásra nem került áruk, maradék ételek, stb.

A háztartásban keletkező élelmiszer-hulladék megelőzésére már olvashattatok tippeket korábbi cikkeinkben, azonban mi a helyzet, amikor a szűk munkahelyi, családi körön túl, egy nagyobb rendezvényben, konferenciában, esküvőben gondolkodunk? A hely kiszemelésétől a meghívottak elégedett távozásáig sok apróság húzódhat meg a háttérben.

De mit tehetek én?

Létezik egy koncepció, mely utóbbiakat felölelve hivatott lehetőséget teremteni a változtatásra. A Magyar Élelmiszerbank társadalmi célú vállalkozása, a JÓTÉKONYHA, felelős rendezvényszervezést lehetővé tevő szolgáltatásai mellett egy jó ügy közös támogatását is elősegíti.

Amiért a JótéKonyha egy élelmiszer-tudatos catering:

  • A megvalósítás során az Élelmiszerbank ügyel arra, hogy minél kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen, és erre a vendégek figyelmét is felhívja. Egy eseményt úgy szervez meg, hogy minden ponton megjelenneka felelős catering, az az élelmiszer-hulladék csökkentésének különböző módjai.
  • A még fogyasztható feleslegeket a rendezvény után rászorulóknak juttatja el.
  • Bevételét az Élelmiszerbank működési költségeinek fedezésére, így az általuk ellátott nélkülözők élelmezésére fordítja. Minden 1000 Ft nyereség mintegy 30.000 Ft értékű élelmiszeradomány célba juttatásában segít.

Így a JótéKonyha cateringen /rendezvényen keresztül vendégeid ellátása mellett egyúttal lehetővé teszed, hogy sok olyan ember is jóllakhasson, akinek ez csak ritkán adatik meg. A jóízű étkezés biztosításán túl karitatív főzésreépülő csapatépítő, élményalapú programokkal is különlegessé varázsolhatod fontos eseményeidet.

Forrás: hvg.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...