Erről az italról mondj le, ha nem szeretnél pattanásokat

A pattanások igencsak el tudják rontani a kedvünket és a bőrünket, azonban ha lemondasz egy bizonyos italról, akkor csökkentheted kialakulásukat.

Ha mitesszeres vagy pattanásos az arcbőröd, akkor valószínűleg már rengeteg praktikát kipróbáltál, hogy elmulaszd őket, vagy meg tizedeld a számukat. A tudósok is sokat foglalkoznak a témával, és úgy tűnik, rábukkantak valamire, ami szerint egyetlen ital elhagyásával megakadályozhatod a pattanások kialakulását.

Erről az italról mondj le, ha nem szeretnél pattanásokat

A megfelelő táplálkozás nemcsak a közérzetedet, a súlyodat és az energiaszintedet befolyásolja, de a bőröd állapotára is hatással van. A wellandgood.com hivatásos dermatológus segítségével járta körül, hogyan befolyásolja arcod helyzetét a tejtermékek fogyasztása.

A tej és pattanások közötti kapcsolat régóta ismert, bár a pontos magyarázatot nem tudjuk

– mondja a wellandgood.com cikkében Rachel Nazarian, a New York-i Mount Sinai kórház bőrgyógyásza.

A szakértő példaként egy 2005-ben publikált tanulmányt említ, melyben azt vizsgálták, hogyan hat a nők bőrére a tejfogyasztás. A kutatók azt állapították meg, azok a nők, akik napi 1-2 pohár sovány tejet ittak, 44 százalékkal több pattanást észleltek magukon, mint azok, akik más tejtermékeket vettek magukhoz.

A tudósok ennek okára még nem jöttek rá, de az egyik teória szerint a tejben található hormonok okozzák a bőrön az elváltozásokat, bár még ez sem nyert egyértelmű bizonyítást.

Több oka is lehet, hogy a sovány tej pattanás okozhat

A sovány tejnél gyakrabban jelentkezik a probléma, mint a zsírosabb teljes tejeknél, tehát valószínűleg a feldolgozás módja is szerepet játszik

– tette hozzá Nazarian. Egy másik teória szerint a tejcukor vércukorszintre gyakorolt hatása okozhatja a bosszantó jelenséget, mely beindítja a faggyúmirigyek termelését is.

Bármi is álljon a dolog hátterében, a szakértő azt javasolja, hogy mielőtt megvonnád magadtól a tejet, mindenképpen konzultálj a bőrgyógyászoddal.


Cikkek, hogy szép és egészséges legyen a bőröd:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...