Erről az italról mondj le, ha nem szeretnél pattanásokat

A pattanások igencsak el tudják rontani a kedvünket és a bőrünket, azonban ha lemondasz egy bizonyos italról, akkor csökkentheted kialakulásukat.

Ha mitesszeres vagy pattanásos az arcbőröd, akkor valószínűleg már rengeteg praktikát kipróbáltál, hogy elmulaszd őket, vagy meg tizedeld a számukat. A tudósok is sokat foglalkoznak a témával, és úgy tűnik, rábukkantak valamire, ami szerint egyetlen ital elhagyásával megakadályozhatod a pattanások kialakulását.

Erről az italról mondj le, ha nem szeretnél pattanásokat

A megfelelő táplálkozás nemcsak a közérzetedet, a súlyodat és az energiaszintedet befolyásolja, de a bőröd állapotára is hatással van. A wellandgood.com hivatásos dermatológus segítségével járta körül, hogyan befolyásolja arcod helyzetét a tejtermékek fogyasztása.

A tej és pattanások közötti kapcsolat régóta ismert, bár a pontos magyarázatot nem tudjuk

– mondja a wellandgood.com cikkében Rachel Nazarian, a New York-i Mount Sinai kórház bőrgyógyásza.

A szakértő példaként egy 2005-ben publikált tanulmányt említ, melyben azt vizsgálták, hogyan hat a nők bőrére a tejfogyasztás. A kutatók azt állapították meg, azok a nők, akik napi 1-2 pohár sovány tejet ittak, 44 százalékkal több pattanást észleltek magukon, mint azok, akik más tejtermékeket vettek magukhoz.

A tudósok ennek okára még nem jöttek rá, de az egyik teória szerint a tejben található hormonok okozzák a bőrön az elváltozásokat, bár még ez sem nyert egyértelmű bizonyítást.

Több oka is lehet, hogy a sovány tej pattanás okozhat

A sovány tejnél gyakrabban jelentkezik a probléma, mint a zsírosabb teljes tejeknél, tehát valószínűleg a feldolgozás módja is szerepet játszik

– tette hozzá Nazarian. Egy másik teória szerint a tejcukor vércukorszintre gyakorolt hatása okozhatja a bosszantó jelenséget, mely beindítja a faggyúmirigyek termelését is.

Bármi is álljon a dolog hátterében, a szakértő azt javasolja, hogy mielőtt megvonnád magadtól a tejet, mindenképpen konzultálj a bőrgyógyászoddal.


Cikkek, hogy szép és egészséges legyen a bőröd:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...