Sült sertések, naranccsal csinosított csirkék tökéletes kiegészítője lehet a párolt káposzta, de tulajdonképpen bármilyen ízes-szaftos húsétel és vegetáriánus fogás mellett ott díszeleghet az ünnepek közkedvelt körete. Elkészítésénél kevés egyszerűbb dolog van, így, ha már nagyon unjuk a klasszikus, de szerény ízeket felvonultató párolt káposztát, egészítsük ki az alábbi aromákkal, fűszerekkel.
Nézd meg galériánkban a párolt káposzta ízes kiegészítőit!
7 ízes kiegészítő, amitől még ünnepibb lesz a párolt káposzta
Gránátalma
Ha pedig nagyon letérnénk a tradicionális útról, használjunk egy olyan gyümölcsöt, aminek egyesek szerint abszolút semmi keresnivalója nem lenne a dinsztelt káposztában. A gránátalma bíbor magjai mégis csodás pikantériát adnak a köretnek, nem is beszélve a csodás texturális izgalomról: ropogós, szinte pattogó szemeket találhatunk majd a puha káposztahalomban.
Aszalt szilva
Színben is passzolnak, ízben pedig majd akkor fognak, ha szépen, lassan összepároljuk a káposztát az aszalt szilvával. Aprítsuk fel durván, közepes darabokra, majd szórjuk hozzá a már előpárolt zöldséghez és így folytassuk a főzést. A szinte dzsemesnek ható szilvaszemek csodásan ünnepivé teszik az amúgy szerény fogást.
Vörösbor
Gyakran használunk különböző folyadékokat a párolt káposzta készítése során, elsősorban azért, hogy megkönnyítsük, felgyorsítsuk a zöldség puhulását. A folyadék lehet sok minden az egyszerű víztől kezdve az alaplén és a narancslén keresztül egészen a vörösborig. Ez utóbbi azért kiváló választás, mert még karakteresebbé teszi a köretet. És ne aggódjunk az alkohol miatt sem: el fog párologni a főzés során.
Receptek, amelyeket feltétlenül próbálj ki:
Vörösborral párolt lilakáposzta
A párolt lilakáposzta bármilyen húsételnek kiváló körete lehet, ráadásul roppant egyszerű az elkészítése is. Ha pedig vörösborral pároljuk, az ízhatás egészen mennyei lesz, és az ...
Narancsos lilakáposzta
"Hogy együnk valami Márton-napit is!" jelszóval készítettem az újbor ünnepén. A libasült idén elmaradt. A konyhámban legalábbis. A Legkisebb is mind befalta, tört krumpli ágyon:-).
Párolt lilakáposzta almával
Szerintem sokat dob rajta az alma íze, ami a végére szinte teljesen szétfő és átjárja az egész káposztát. A fűszereknek köszönhetően igazán ünnepi köret válik belőle, még a ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Töltődj, hangolódj, készülődj ünnepi tartalmainkkal: