Sült sertések, naranccsal csinosított csirkék tökéletes kiegészítője lehet a párolt káposzta, de tulajdonképpen bármilyen ízes-szaftos húsétel és vegetáriánus fogás mellett ott díszeleghet az ünnepek közkedvelt körete. Elkészítésénél kevés egyszerűbb dolog van, így, ha már nagyon unjuk a klasszikus, de szerény ízeket felvonultató párolt káposztát, egészítsük ki az alábbi aromákkal, fűszerekkel.
Nézd meg galériánkban a párolt káposzta ízes kiegészítőit!
7 ízes kiegészítő, amitől még ünnepibb lesz a párolt káposzta
Gránátalma
Ha pedig nagyon letérnénk a tradicionális útról, használjunk egy olyan gyümölcsöt, aminek egyesek szerint abszolút semmi keresnivalója nem lenne a dinsztelt káposztában. A gránátalma bíbor magjai mégis csodás pikantériát adnak a köretnek, nem is beszélve a csodás texturális izgalomról: ropogós, szinte pattogó szemeket találhatunk majd a puha káposztahalomban.
Aszalt szilva
Színben is passzolnak, ízben pedig majd akkor fognak, ha szépen, lassan összepároljuk a káposztát az aszalt szilvával. Aprítsuk fel durván, közepes darabokra, majd szórjuk hozzá a már előpárolt zöldséghez és így folytassuk a főzést. A szinte dzsemesnek ható szilvaszemek csodásan ünnepivé teszik az amúgy szerény fogást.
Vörösbor
Gyakran használunk különböző folyadékokat a párolt káposzta készítése során, elsősorban azért, hogy megkönnyítsük, felgyorsítsuk a zöldség puhulását. A folyadék lehet sok minden az egyszerű víztől kezdve az alaplén és a narancslén keresztül egészen a vörösborig. Ez utóbbi azért kiváló választás, mert még karakteresebbé teszi a köretet. És ne aggódjunk az alkohol miatt sem: el fog párologni a főzés során.
Receptek, amelyeket feltétlenül próbálj ki:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Töltődj, hangolódj, készülődj ünnepi tartalmainkkal: