Igen, megeheted a parmezán szélét, csak ezt tedd meg előtte

Egy olyan trükköt hozunk, amivel sokkal élvezetesebbé válik a parmezán szélének elfogyasztása.

Van, aki nem tudja, hogy ehető, más egyszerűen nem szereti, de a parmezán széle gyakran a kukában végzi, a jelenlegi árak mellett azonban ez elég nagy luxus. Persze ha előre lereszelt formában veszed, akkor nincs ilyen probléma, de mi azért mindig a frissen reszelt sajtra esküszünk, úgyhogy biztosan nálad is felbukkannak olykor kiszáradt, kemény parmezánszélek. Ezzel a trükkel élvezetes rágcsálnivalóvá teheted őket, pofonegyszerűen.

Igen, megeheted a parmezán szélét, csak ezt tedd meg előtte

Fontos, hogy míg a legtöbb parmezán héja egyszerűen csak egy szilárd réteg, amely az öregedés során keletkezik, addig a viasszal vagy más anyaggal bevont sajtkéreg nem ehető.

Természetesen a TikTokon fedeztük fel ezt a trükköt is, mint már oly sokat korábban, és a megszokott módon ez is szuperegyszerű. Tehát, ahelyett, hogy kidobnád, esetleg valamilyen ételben – például egy paradicsomszószban – rejtenéd el a száraz parmezánhéjat, tegyél úgy, mint Gray Davis: a parmezán száraz héját vágd fel apró kockákra, majd mehet az egész be a mikróba egy percre. A héjdarabok szinte pillanatok alatt felpuffadnak, és ropogós rágcsálnivaló lesz belőlük!

@gray.davis Have you tried puffing your cheese rinds? #DoritosTriangleTryout #fyp #foryoupage ♬ original sound - Gray Davis

Ha igazán profin szeretnéd csinálni, akkor egy perc után ellenőrizd, hogy milyen az állaga a kis parmezánkockáknak, aztán, ha szükséges, tedd vissza őket kicsit kevesebb, mint 30 másodpercre. Hagyd őket kihűlni kb. tíz perc alatt, és már lehet is ropogtatni!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek, amelyek segíthetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...