Sokan egyszerűen egy kis parmezánsajtot szórnak a tésztájukra, mert azt gondolják, hogy ez a legnagyszerűbb sajt, amivel feldobhatják az ételüket. A parmezán kellemesen sós, diós íze és lágy állaga valójában a csirkeételekhez, a különféle zöldségekhez, húsgombócos töltelékekhez, levesekhez vagy mártásokhoz illik inkább, és sokkal jobban működik mellékszereplőként.
Igazából a szakértők azt állítják, van egy sokkal jobb sajt a tésztaételekhez, méghozzá a Pecorino Romano. Ennek a sajtnak nagyon jellegzetes íze van, így sokkal nagyobb mélységet ad az egyszerűbb ételeknek is, például a könnyebb tésztáknak vagy a gratinoknak.
Egyébként ezt a sajtot könnyedén be lehet szerezni Magyarországon is, hiszen minden nagyobb áruházban megtalálható.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad: