Az ok, ami miatt nem kéne parmezánt szórnod a tésztádra

A parmezánnál van egy sokkal jobb alternatíva!

Sokan egyszerűen egy kis parmezánsajtot szórnak a tésztájukra, mert azt gondolják, hogy ez a legnagyszerűbb sajt, amivel feldobhatják az ételüket. A parmezán kellemesen sós, diós íze és lágy állaga valójában a csirkeételekhez, a különféle zöldségekhez, húsgombócos töltelékekhez, levesekhez vagy mártásokhoz illik inkább, és sokkal jobban működik mellékszereplőként.

Az ok, ami miatt nem kéne parmezánt szórnod a tésztádra

Igazából a szakértők azt állítják, van egy sokkal jobb sajt a tésztaételekhez, méghozzá a Pecorino Romano. Ennek a sajtnak nagyon jellegzetes íze van, így sokkal nagyobb mélységet ad az egyszerűbb ételeknek is, például a könnyebb tésztáknak vagy a gratinoknak.

Spaghetti alla amatriciana

Kedvenc főnökömtől karácsonyra kaptam egy szuper szakácskönyvet, az olasz ételek bibliáját, a The Silver Spoont. Azzal a nem titkolt szándékkal került a céges fa alá, hogy ebből majd ...

Egyébként ezt a sajtot könnyedén be lehet szerezni Magyarországon is, hiszen minden nagyobb áruházban megtalálható.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...