Kiderült, milyen ételeket esznek majd a sportolók az olimpián

A 2024-es olimpián résztvevők francia séfek ínyenc fogásait falatozhatják majd a világ legnagyobb éttermében.

A 2024-es párizsi olimpián résztvevők frissen sült kenyereket, csodás sajtokat és zöldségeket fogyaszthatnak majd, a neves francia séfek által készített ínyenc ételek mellett. A több mint 15 ezer sportolónak naponta körülbelül 40 ezer adag ételt szolgáénak majd fel a játékok alatt.

A szervezők a Sodexo Live! élelmezési szolgáltatót választotta ki a sportolók ellátására, akik összesen 500 recepttel készülnek az olimpia idejére.

Az ételeknek erősen francia jellege lesz, de természetesen a klasszikus, világszerte népszerű fogások is helyet kapnak a kínálatban

– nyilatkozta Nathalie Bellon-Szabo, a Sodexo Live! globális vezérigazgatója

A július 26. és augusztus 11. közötti játékok alatt minden nap egy csúcsszakács – köztük néhány Michelin-csillagos – fog főzni a sportolóknak, ráadásul egy látványkonyhában, hogy beszélgetni tudjanak, és jobban megértsék, miről szól a francia konyha.

Franciaország ígéretet tett arra, hogy igyekeznek minél környezettudatosabbá tenni az eseményt, éppen ezért csak újrahasznosított evőeszközök és tányérok lesznek az étteremben, továbbá figyelnek arra, hogy minden étel szezonális termékeken alapuljon majd, és Franciaországból származzon.

A látogatóknak kínált ételek 60%-át növényi alapú fogások teszik majd ki, beleértve a vegetáriánus hot dogot is

– mondta Philipp Würz, a Párizs 2024 Bizottság élelmezési és italfogyasztási vezetője.

A hatalmas étteremben azonban biztosan nem lesz sült krumpli, burgundi marha, libamáj és avokádó. Utóbbi három környezetvédelmi okokból, a sült krumpli azonban az olajsütők miatt, mert a szervezők úgy vélik, túl nagy tűzveszélyt jelentenének a hatalmas étteremben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...