A 2024-es párizsi olimpián résztvevők frissen sült kenyereket, csodás sajtokat és zöldségeket fogyaszthatnak majd, a neves francia séfek által készített ínyenc ételek mellett. A több mint 15 ezer sportolónak naponta körülbelül 40 ezer adag ételt szolgáénak majd fel a játékok alatt.
A szervezők a Sodexo Live! élelmezési szolgáltatót választotta ki a sportolók ellátására, akik összesen 500 recepttel készülnek az olimpia idejére.
Az ételeknek erősen francia jellege lesz, de természetesen a klasszikus, világszerte népszerű fogások is helyet kapnak a kínálatban
– nyilatkozta Nathalie Bellon-Szabo, a Sodexo Live! globális vezérigazgatója
A július 26. és augusztus 11. közötti játékok alatt minden nap egy csúcsszakács – köztük néhány Michelin-csillagos – fog főzni a sportolóknak, ráadásul egy látványkonyhában, hogy beszélgetni tudjanak, és jobban megértsék, miről szól a francia konyha.
Franciaország ígéretet tett arra, hogy igyekeznek minél környezettudatosabbá tenni az eseményt, éppen ezért csak újrahasznosított evőeszközök és tányérok lesznek az étteremben, továbbá figyelnek arra, hogy minden étel szezonális termékeken alapuljon majd, és Franciaországból származzon.
A látogatóknak kínált ételek 60%-át növényi alapú fogások teszik majd ki, beleértve a vegetáriánus hot dogot is
– mondta Philipp Würz, a Párizs 2024 Bizottság élelmezési és italfogyasztási vezetője.
A hatalmas étteremben azonban biztosan nem lesz sült krumpli, burgundi marha, libamáj és avokádó. Utóbbi három környezetvédelmi okokból, a sült krumpli azonban az olajsütők miatt, mert a szervezők úgy vélik, túl nagy tűzveszélyt jelentenének a hatalmas étteremben.
Még több friss hír: