Így készíts húsvétra házi kölnit, ha nem szeretnél bűzleni

Ha te is rosszul vagy a boltban kapható húsvéti kölnik illatától, akkor készítsd el otthon, csupán néhány hozzávalóból.

A húsvéti locsolkodás olyan hagyomány, melyet még sokan most is követnek. A legtöbben azonban nem a szódavizes megoldást választják, hanem a kölnis verziót, mely nem mindig a legkellemesebb, már ami az olcsó illatfelhőt illeti...kivéve persze, ha egyenesen a női családtagjaink pipereszekrényéből csempésszük ki a parfümöt.

Készíts húsvétra házi kölnit, ha nem szeretnél bűzleni

Ha szeretnéd ezt elkerülni, akkor érdemes lehet a férjed vagy a gyereked kezébe adni saját, házi készítésű locsolókölnidet. Mielőtt azt hinnéd, hogy hatalmas ördöngösség egy ilyet összehozni, megnyugtatunk, hogy könnyedén kivitelezhető. Azért pedig, hogy döntési lehetőséged is legyen, egy könnyebb és egy haladóbb verziót is mutatunk.

Jöjjön a könnyebb verzió:

Ehhez csupán egy kis illóolajra, vízre és egy szórófejes üvegcsére lesz szükséged. 50 ml vízbe csöpögtess bele 15 cseppet a kedvenc illóolajodból.

Igazán könnyen elkészíthetőek a házi kölnik

Ha kész vagy, öntsd bele az üvegbe, és díszítsd fel egy kicsit a palackot, hogy igazán húsvéti legyen. Fontos, hogy mielőtt használják a locsolók, kicsit rázzák fel!

A kicsit bonyolultabb

Persze itt sincs szó semmi ördöngösségről, csupán annyiról, hogy más alapanyagokat kell hozzá beszerezned. Pontosan: 25ml desztillált vizet, 5ml alkoholt (gyógyszertári 70%-os), 5-10 csepp illóolajat.

Ezt ugyanúgy össze kell keverned egy kis üvegcsében, és kész is vagy.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...