Párduc, oroszlán, gorilla..

Akár a KFT zenekar slágere is ihlethette volna ezt az ínycsiklandó banánkenyeret, amivel a téli vasárnap reggeleket, vagy a délutáni kávézásokat tehetjük különlegesebbé. 

Nagyon szeretem az egyszerű, gyors, bögrés sütemény recepteket. Amikor még kezdő voltam a konyhában, akkor ösztönzően hatott rám az, hogy ezek az expressz desszertek igazán jól sikerültek, általában már elsőre. Nem voltak bonyolultak, nem kellett hozzájuk semmilyen eszköz, csak a bögrém és egy megfelelő méretű tál. Ma már persze nagyobb kihívásokat is szívesen vállalok, de sokszor idő vagy energia hiján, ám mégis valami saját kezüleg készített édességre vágyva, előkerülnek a jól bevált bögrés receptek. Kitti cukkinikenyerevolt az ösztönző, aztán kisebb vacillálás után, a belevalókat illetően, a banán és a fahéj párosa győzött.

Banánkenyér görög joghurtos krémmel

Ez a változat most sima liszt és teljes kiörlésű liszt keverékével készült, de természetesen nem szükséges kétfélét használnunk, a megadott adag származhat csak sima lisztből is. A mennyiségeket külön kiszámoltam, a receptben már azok szerepelnek, hogy nehogy ezen csússzon el a dolog. Az elkészítésében pedig nincs semmi ördöngősség, annyi a dolgunk csupán, hogy összedolgozzuk külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd mehet egybe a kettő, szépen lassan, nagyvonalú mozdulatokkal dolgozva. Érdemes sütés közben folyamatosan odafigyelni, mert lehet, hogy már fél óra alatt megsül a kenyerünk - sütője válogatja ugyebár -, ezért ha látjuk, hogy kellemesen megpirult a teteje, akkor ellenőrizzük a belsejét tűpróbával.

A krémnél fontos, hogy ne legyen túl híg, hogy szépen el tudjuk dolgozni a tetején, természetesen miután a sütemény már kellőképpen lehűlt. A képeken látható, hogy a türelmetlen és éhes várakozók okozta nyomás hatására én ezt sajnos nem vártam meg. Annyit elárulhatok, hogy a fotók elkészülte után pár perccel már egy morzsányi sem maradt belőle..

A banánkenyér receptjét itt mentheted el

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...